Școala ieșeană de sabie, în recital la Godollo!

Școala ieșeană de sabie a avut trei reprezentanți la tradiționalul concurs pentru cadeți de la Godollo (Ungaria), etapă din Circuitul european. Mai toate numele mari ale sabiei mondiale au concurat pe planșele de la Godollo, acolo unde și zilele trecute s-au adunat cei mai buni cadeți din Europa, lipsind doar reprezentanții Rusiei.

Ieșeanca Amalia Stan (16 ani) s-a numărat și de această dată printre protagoniste. S-a situat a treia la individual și a avut o contribuție importantă la clasarea echipei României pe locul al doilea, mai ales în sferturi, cu Polonia, când a intrat din nou pe planșă la 40-38 pentru adversare și a primit doar o tușă, aducând victoria cu 45-39!

Casian Cîdu (15 ani), pregătit, ca și Amalia, la CSS „Unirea” Iași de prof. Radu Tofan, în colaborare cu antrenorii Alexandru Sirețeanu și Alin Lupeică, s-a clasat al șaptelea la individual după ce a pierdut cu 13-15 asaltul din sferturi cu germanul Colin Heathcock (16 ani), considerat cel mai bun cadet al lumii! Casian a urcat și el pe podium la Godollo, ocupând locul al doilea cu echipa României.

Alexandru Eva (15 ani), pregătit de antrenorul emerit Iulian Bițucă la Mușchetarul Iași, a părăsit concursul pe tabloul de 64 și se pare că transferul său la CSM Iași a  devenit iminent, o echipă cu el și cu Casian în componență anunțându-se de pe acum imbatabilă.

„Sunt foarte mulțumit de rezultatele înregistrate. Cele două medalii cucerite de Amalia cred că sunt unice în istoria participării românești la Godollo. Probabil Amalia se situează în primele cinci în clasamentul general al circuitului european, iar Casian cred că nu poate fi mai jos de primii 8”, ne-a declarat prof. Radu Tofan.

Sabrerii ieșeni nu vor participa la următoarea etapă a Circuitului european, la Istanbul, dar și-au anunțat prezența la Sofia, concurs programat la sfârșitul lui noiembrie după cel din Turcia.

Citiți și: ÎNMATRICULĂRILE DE AUTOTURISME NOI ÎN ROMÂNIA AU CRESCUT CU 4,33% ÎN PRIMELE 9 LUNI DIN 2021

HONDA CONFIRMĂ CĂ NOUL MODEL CIVIC TYPE R VA DEBUTA ÎN 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *