După Smaranda Corneanu (20 de ani) și Andreea Prisăcariu (21 de ani), Ilinca Amariei (19 ani) este cea de-a treia jucătoare din Iași ce ar putea evolua la ediția inaugurală a turneului WTA 125 care se va desfășura la Baza Ciric în prima săptămână din august. Competiția se va desfășura la două săptămâni după „Concord Iași Open” 2022, turneu cu statut ATP Challenger 100, cel mai important turneu ATP din România.

Ilinca Amariei are amintiri plăcute de la Baza Ciric, în 2020 devenind acolo campioană națională Under 18, și a început acest an pe 10 ianuarie, în Antalya, la seria de turnee ITF W15. A trecut de o spaniolă în primul tur, iar în următorul a eliminat-o pe favorita nr. 2, bulgăroaica Julia Stamatova (28 de ani, 668 WTA), cu 6-4, 4-6, 6-2. Din păcate, s-a retras în sferturi la 3-0 pentru cehoaica Barbora Palicova (17 ani, 818 WTA, favorita nr. 7), iar la dublu, alături de turcoaica Ilay Yoruk, a fost eliminată tot în sferturi de o pereche bulgară ce a pierdut finala la super tie-break.

Ilinca a jucat săptămâna trecută tot în Antalya, dar de această dată a fost nevoită să se prezinte în calificări, unde a fost favorită nr. 2, a avut liber în primul tur și a câștigat două meciuri pentru a ajunge pe tabloul principal. 6-1, 6-3, cu slovaca Eszter Meri (19 ani, 814 WTA) și 6-4, 2-6, 10-5 cu elvețianca Nadine Heller, favorita nr. 8 (21 de ani, 801 WTA) pentru calificarea în sferturi, unde a jucat din nou cu Palicova. Învingătoare a fost tot cehoaica, scor 6-2, 6-3, ea câștigând  duminică trofeul în finala cu Yoruk, 

Ilinca Amariei a jucat și la dublu, alături de rusoaica Valeria Olianovskaia, alături de care a ajuns în semifinale, dar au fost întrecute de favoritele nr. 1.

„Am abordat cu încredere primele două turnee ale anului, deoarece la ultimul concurs din 2021 – W15 Heraklion – avusesem rezultate bune. Am reușit atunci să ajung în prima semifinală ITF din carieră, am câștigat în fața unor jucătoare mult mai bine clasate, am trecut chiar și de favorita nr. 1 a turneului, Valeria Yuschenko, locul 475 WTA. La primul turneu din acest an am jucat bine, dar după ce am trecut de favorita nr. 2 am fost nevoită să abandonez în sferturi din cauza unei accidentări la antebraț. Durerile n-au dispărut, deoarece condițiile meteo au fost extrem de nefavorabile, cu terenuri înghețate, cu vânt puternic. Nu e deloc ușor să joci la două grade Celsius, dar m-am prezentat la al doilea turneu, însă fără să forțez, iar în aceste condiții am decis că este mai bine să revin în țară (n.r. – unde se pregătește cu antrenorii Manuel Nicolae și Adrian Marcu) și să reiau turneele peste două sau trei săptămâni”, ne-a declarat Ilinca Amariei.

Grație rezultatelor din aceste două turnee, Ilinca a făcut pasul decisiv pentru a intra între primele 1.000 de jucătoare ale lumii.

Citiți și: Ieșeanul Cezar Crețu, finală în chiar primul turneu din 2022 și o nouă schimbare de „prefix” în clasamentul mondial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *