Despre Smaranda Corneanu v-am informat la sfârșitul anului trecut că se află într-o pauză de performanță, așa că Andreea Prisăcariu (21 de ani) este prima ieșeancă ce își poate propune să joace la ediția inaugurală a turneului WTA 125 care se va desfășura în prima săptămână din august la Baza Ciric. Andreea a avut o vacanță destul de scurtă pentru a savura ascensiunea de peste 350 de locuri din ierarhia WTA consemnată în 2021, când a atins locul 334 la simplu, cel mai bun de până acum din cariera sa.

Andreea Prisăcariu (locul 339 WTA la simplu, 218 la dublu) a început să joace în acest an încă de pe 3 ianuarie, la suita de turnee ITF W25, de la Monastir (Tunisia). După o victorie în două seturi în primul tur s-a întâlnit cu japoneza Kyoka Okamura (26 de ani, 362 WTA), în fața căreia a cedat cu 7-5, 3-6, 5-7. Dacă la simplu a fost favorită nr. 3, la dublu, alături de Andreea Roșca, a fost favorită nr. 1, dar n-a depășit primul tur.

În următoarea săptămână a cedat în primul tur la simplu la spaniola Yvonne Cavale-Reimers (29 de ani, 342 WTA) cu 7-6 (6), 1-6, 2-6, iar la dublu, tot împreună cu Roșca au trecut de primul tur, dar au cedat fără joc în cel secund, partenera Andreei acuzând probleme de ordin medical, și au deschis astfel perechii din Hong Kong drumul spre cucerirea trofeului.

Săptămâna trecută, sorții au trimis-o pe Andreea în primul tur în fața principalei favorite, elvețianca Leonie Kung (21 de ani, 162 WTA), dar astfel de adversare o motivează la maximum și s-a impus clar, cu 6-2, 6-3. A pierdut însă în turul al doilea, cu 2-6, 3-6, cu rusoaica Ekaterina Makarova (25 de ani, 366 WTA).La dublu a făcut pereche cu bulgăroaica Anna Kubareva și a jucat în semifinale, ratând calificarea în finală în fața rusoaicelor favorite nr. 1, ce au jucat în ultimul act în compania cuplului din Hong Kong câștigător cu o săptămână în urmă, cuplu care a triumfat și de această dată!

Citiți și: Ieșeanul Cezar Crețu, finală în chiar primul turneu din 2022 și o nouă schimbare de „prefix” în clasamentul mondial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *