CSM Politehnica Iași își continuă imperturbabilă programul stabilit parcă la trecerea timpului după ce a încheiat campionatul și a renunțat la antrenorii și jucătorii pe care nu se va mai baza în sezonul 2022/2023 în care a promis tuturor ieșenilor că banii alocați cu multă generozitate de Consiliul Local Iași vor fi concretizați în promovarea în Liga 1. Primarul Mihai Chirica a sesizat că au fost vorbe cam lipsite de acoperire și încearcă din mers schimbarea macazului! Are însă dreptate când spune că în cazul promovării nu vor mai putea fi alocați așa mulți bani publici și că nu există deocamdată garanția că vor fi atrase fondurile necesare pentru o reprezentare onorabilă în prima divizie. Banii din drepturile de televizare asigură un procent consistent din buget, dar fără măcar un milion de euro atras din alte surse promovarea va însemna o nouă zbatere în mediocritate soldată probabil cu o schimbare de eșalon în 2024! Dar în acel an o retrogradare n-ar fi deloc pe placul responsabililor de la Palatul Roznovanu, iar continuarea pe acest subiect e la îndemâna oricui…

Vacanța pe care poate și-ar fi dorit-o jucătorii n-a fost dată imediat după terminarea sezonului pentru că ar fi trecut prea mult timp, prea multă săptămâni până la reunirea prevăzută în a doua decadă a lunii iunie. Un alt motiv a fost legat de organizarea de meciuri amicale pentru a fi văzuți la lucru cât mai mulți tineri promițători care să fie aduși în propria curte, nu neapărat pentru sezonul următor, pentru că nu cu ei va fi obținută promovarea, dar Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director din Copou, a mai făcut acest lucru la Botoșani și așa a descoperit fotbaliști pe care ulterior i-a vândut pe sume consistente.De pregătit însă se pregătesc și jucând tenis cu piciorul băieții care au evoluat mai puțin în acest sezon, deoarece Plămadă, Serediuc și alți câțiva au alt regim, ei lucrează mai mult pentru întreținere, pentru a nu pierde prea mult din tonus. Cu Plămadă și Serediuc se va discuta pentru prelungiri de contracte, iar ei sunt jucători pe care Iașul nu-și permite acum să-i piardă, deși se dă de înțeles că listele cu fotbaliști valoroși sunt doldora.Noul antrenor care să conducă formația ieșeană în Liga 1 în viitorul sezon probabil va fi prezentat la reunirea din iunie. Mugurel Cornățeanu, cel care asigură un fel de interimat, a fost adus, cum v-am mai informat, încă de pe 1 martie ca să îmbunătățească punctajul Academiei CSM Politehnica Iași. Sigur că Șfaițer vrea să fie acoperit și chiar să-i ofere frâiele dacă nu va avea de ales, ori poate că-i va fi util dacă va aduce un antrenor fără licență PRO.

Așadar, perioada de pregătire fără antrenorul dorit are drept scop descoperirea măcar a unui talent veritabil la o echipă care într-un sezon de eșalon secund i-a trecut din nou glonțul pe lângă ureche, iar la finalul său nu s-a ales cu vreun plus nici în privința lotului cu care să atace cu maximum de succes promovarea și nici la nivelul băncii tehnice! Și-a câștigat, cu mult prea multe emoții, locul în Liga 2 și se pare că reducerea datoriilor nu mai este chiar atât de apreciată, așa cum se poate remarca și din luarea de poziție a consilierului local Bogdan Crucianu.

„Din păcate, Poli a ratat sezonul 2021-2022, datoriile trecutului nejustificând dezechilibrul dintre uriașele cheltuieli, mult peste cele ale unor cluburi din play-off, și clasarea echipei la un pas de barajul de retrogradare. Cerem ferm conducerii actuale a clubului să stopeze risipirea banului public și să pună în practică o strategie solidă, asumată și coerentă, care să readucă anul viitor Poli și Iașul acolo unde îi este locul, în elita României. Reamintesc faptul că, în acest mandat, am solicitat în repetate rânduri ca reprezentanți din conducerea Politehnica Iași să-și asume public un plan de redresare, astfel încât ieșenii să știe clar pe ce se duc banii publici. Mai ales că din buzunarul ieșenilor se duc spre fotbal două milioane de euro numai în acest an! Personal, îmi doresc din suflet ca Poli Iași să aibă cât mai multe reușite și mult succes, să cheltuiască fiecare leu cu maximă responsabilitate, astfel încât miile de fani să se bucure vara viitoare de promovarea în Liga I, obiectiv firesc ținând cont de investițiile financiare consistente făcute de ieșeni”, a scris Bogdan Crucianu pe o rețea de socializare.

Miercuri, CSM Poli Iași se va confrunta într-un meci amical, de la ora 17:00, în Copou, cu Sporting Juniorul Vaslui, echipă din Liga a III-a.

Citiți și: A treia generație Range Rover Sport VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.