Rugbiștii de la CS POLITEHNICA IAȘI, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, au început în forță partida de sâmbătă, disputată în deplasare cu Grivița București și contând pentru etapa a V-a a Grupei B a Ligii Naționale de Rugby. Știau că o victorie le-ar fi consolidat un onorant loc 3 într-o grupă cu Steaua și Dinamo, pe când o înfrângere i-ar fi coborât la finalul primei părți a campionatului pe poziția a cincea din șapte formații.

Mingea expediată în minutul 2 de Vaman din lovitură de pedeapsă a întâlnit bara, dar Politehnica a deschis scorul în minutul 6, când Michiduță a transformat o lovitură de pedeapsă de la 15 metri. Replica formației gazdă nu s-a lăsat mult așteptată, iar Marinca a reușit în minutul 12 un eseu prin care a adus-o pe Grivița la conducere (5-3). Avantajul echipei bucureștene a crescut în minutul 25 la 8-3 după ce Pătrașcu a transformat o lovitură de pedeapsă.

Văzând că se îngroașă gluma, Politehnica a tăbărât în jumătatea de teren adversă și a forțat înscrierea eseului care s-o readucă în joc. Mai mult de un minut s-a aflat la un metru de terenul de țintă advers și abia în minutul 28 a reușit Giușcă să marcheze, valabilitatea încercării fiind verificată cu ajutorul arbitrajului video! Michiduță a transformat cu ajutorul barei ce i se opusese la început lui Vaman, Politehnica a revenit la conducere (10-8), dar și la controlul disputei, ratând câteva bune oportunități de a se desprinde pe tabelă.

N-a reușit însă nici să fructifice eliminarea temporară a lui Plopeanu, în minutul 36, ba chiar Grivița a preluat conducerea la două minute după pauză, același Pătrașcu reușind un drop-gol de la peste 25 de metri (11-10). A urmat o luptă surdă, cu greșeli elementare de ambele părți, iar în minutul 63 a primit cartonaș galben Matveev. Pătrașcu a mai pus trei puncte în contul echipei sale (14-10) și până să revină fundașul de la Politehnica pe teren a urcat scorul la 17-10 tot grație piciorului său pentru care a și fost desemnat „jucătorul meciului”.

Formația ieșeană n-a mai găsit resurse pentru a împinge jocul spre buturile adverse, însă scorul final i-a adus punctul-bonus defensiv.

CS Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Dinu (’67 Vieru-Găină), Goncear (’61 Matei), Platon – Vasilache, Giușcă – Baboiu, Arariței (’42 Fânariu; ’77 Holbocianu), P. Chiriac – Vaman (căpitan; ’73 Husdup), Michiduță – Nicuță (’41 Ignea), Curcan (’74 Bălan), Neagu, M. Chiriac – Matveev.

Formația ieșeană a acumulat 11 puncte, a coborât pe locul al patrulea, etapa următoare va sta, iar în ultimul meci al Grupei B va primi peste două săptămâni vizita Stelei București pe Stadionul „Tepro”.

Citiți și: Noul Opel Grandland a ajuns la Iași, testează-l la Casa Auto!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *