România a cucerit trei medalii de aur, una de argint și una de bronz la ediția din acest an a Campionatelor Europene de canotaj pentru juniori, desfășurată la Varese (Italia). Printre campioanele europene se numără și Andra Elena Filote, pregătită la Clubul Sportiv Municipal Iași de antrenorii Sorin Băhnărel și Ciprian Atomei, ea cucerind medalia de aur cu barca României de 8+1!

Este prima medalie importantă din cariera Andrei, carieră internațională ce a debutat anul trecut la Campionatele Mondiale pentru juniori, de la Plovdiv, unde a ocupat locul al patrulea în barca de 4 vâsle. Acum însă este vremea aurului pentru sportiva descoperită acum cinci ani de Băhnărel și Atomei la școala din Dumbrăveni (județul Suceava).

„A fost o cursă grea, dar frumoasă, am fost conduse de Italia până la jumătate, după care am reușit să ne ajungem adversarele și într-un final să le depășim. Este al doilea rezultat internațional pentru mine, după locul 4 obținut anul trecut la Campionatele Mondiale de la Plovdiv, dar este prima medalie internațională pe care am câștigat-o. Reprezintă rezultatul a cinci ani de muncă zilnică și determinare”, a mărturisit Andra Filote.

Elevă în clasa a XII-a D la Liceul cu Program Sportiv Iași (diriginte, prof. Adrian Teșu), Andra parcurge ultimul an de juniorat, va susține examenul de bacalaureat, iar din toamnă va fi promovată la lotul de tineret al României.

„Mă voi înscrie la examenul de bacalaureat în sesiunea normală, dar la facultate încă nu m-am gândit”, a menționat Andra.

CSM Iași a mai avut o reprezentantă la Varese. Amalia Valentina Azoiței, vicecampioană europeană în 2021 și medaliată cu bronz la Mondiale anul trecut, ambele rezultate în barca de 8+1, a ocupat locul al patrulea cu barca României de dublu rame.

„Andra a început canotajul în 2018 la Iași, iar de anul trecut este componentă a Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Iași. Andra și Amalia vor fi promovate la lotul de tineret, care se pregătește la Năvodari, acolo unde deja se antrenează Georgelia Stoica, Manuela Lungu și Lucian Florea pentru a călca pe urmele Patriciei Cireș și Andradei Moroșanu, și ele tot sportive ale clubului nostru, care, deși încă n-au atins vârsta senioratului, sunt deja componente ale lotului olimpic!”, ne-a declarat Sorin Băhnărel.

Citiți și: Noul Opel Grandland a ajuns la Iași, testează-l la Casa Auto!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *