Rugbiștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, au obținut sâmbătă primul lor succes pe propriul teren în Liga Națională de Rugby. La precedenta lor apariție pe Stadionul „Tepro” pierduseră la trei puncte diferență (17-20) cu CS Năvodari, însă meciul cu CSM Galați erau hotărâți să-l câștige!

Începutul partidei a însemnat o dominare teritorială consistentă a formației oaspete, concretizată în minutul 8, prin eseul lui Dănăilă, iar Onofrei a transformat (0-7). Politehnica a mutat imediat jocul în jumătatea adversă, iar Matveev a culcat în minutul 11 balonul în terenul de țintă advers (5-7), dar Michiduță a ratat transformarea. Onofrei și-a dovedit din nou precizia în minutul 15, când a transformat o lovitură de pedeapsă (5-10), însă după doar două minute o pătrundere spectaculoasă a talonerului Popovici și o inspirată pasă peste umăr l-au pus pe Vaman într-o situație din care nu putea rata încercarea (10-10) și tot el și-a asumat și transformarea (12-10).

La jumătatea primei reprize, degajarea lui Michiduță a fost blocată, mingea se îndrepta spre terenul de țintă ieșean, dar chiar când mai avea jumătate de metru până să devină balon mort și-a găsit să sară spre interior, iar Partenie l-a culcat (12-15), același Onofrei transformând pentru 12-17. Jocul pe contre a continuat, iar în minutul 26 Politehnica a revenit la conducere prin eseul lui Matveev (17-17), în timp ce Vaman a mai pus două puncte în contul echipei sale după ce a transformat (19-17).

Onofrei a continuat să transforme cu spor (19-20), iar Vaman a ratat în minutul 35 o lovitură de pedeapsă din poziție favorabilă. Partenie s-a ales cu un cartonaș galben chiar înainte de pauză, dar tot formația adversă a început mai bine și actul secund, reușind să nu primească vreun punct cât s-a aflat în inferioritate numerică! Și-a mărit avantajul (19-23) prin același Onofrei, tot din lovitură de pedeapsă, și a urmat o perioadă echilibrată, în care s-a jucat mai mult între liniile de „22”.

Vaman a fost înlocuit în minutul 56, după un nou meci foarte bun, cu juniorul Husdup, care a ieșit ca din pământ pe partea închisă în minutul 66 și a sprintat spre primul său eseu sub culorile Politehnicii (24-23), iar experimentatul Ignea, care intrase în minutul 51 în locul lui Michiduță, nu putea rata transformarea (26-23). Echilibrul de pe teren s-a păstrat până la final, apărarea ieșeană nelăsând nicio breșă spre propriul teren de țintă, iar în ultimele minute, când Goncear a primit cartonaș galben, n-a riscat să înscrie un eseu pentru a primi și punctul bonus ofensiv, ci și-a pus la adăpost prima victorie în fața propriilor suporteri.

„Suntem bucuroși pentru că am obținut prima victorie sub privirile suporterilor noștri, dar le-am cam rămas datori prin jocul prestat. Nu m-a mulțumit viteza de circulație a balonului, trebuia să dăm dovadă de mai multă implicare în joc, de mai multă concentrare. Avem destule de corectat până la jocul următor”, ne-a declarat Cosmin Rațiu. 

CS Politehnica Iași: Dinu (’59 Matei), Popovici (’46 Goncear), Platon (’62 Vieru-Găină) – Vasilache, Fânariu – Giușcă (’75 Bișoc), Arariței, P. Chiriac – Vaman (’56 Husdup, declarat „omul meciului”, cu cea mai bună degajare a meciului, din întoarcere, cu care a mutat jocul din propria jumătate în apropierea „22”-ului advers!), Michiduță (căpitan; ’51 Ignea) – Nicuță (’79 Platon), Curcan, Neagu, M. Chiriac (’46 Bălan) – Matveev.

CSM Galați (antrenori Marius Secuianu, Mihai Popa): Ailincăi, Manolachi (fost jucător la Politehnica), Cangea – Anton, Justian – Bulearcă, Budăian, Dănăilă – Cocîrlă, Onofrei – Copîtov, Mișin, Partenie (căpitan), Toderașcu – Frățilă (au mai jucat Don, Ungureanu, Budeanu, Chitic, Budileanu și Cebotari).

În celelalte două partide ale etapei a IV-a a Grupei B, în care Grivița a stat, Dinamo – CS Năvodari 95-12 (omul meciului a fost ex-ieșeanul Marius Simionescu) și Steaua – RC Bârlad 125-9.

Politehnica Iași a acumulat 10 puncte în clasament, ocupă locul al treilea, după Steaua și Dinamo (ambele cu câte 12 puncte și cu câte un joc mai puțin), iar sâmbătă viitoare (ora 12:00) va juca pe terenul Griviței (locul 4, cu 9 puncte) într-un meci transmis pe TVR 1.

Citiți și: O nouă strategie Renault, ce rol va juca Dacia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *