Campioanele de la CS POLITEHNICA IAȘI, pregătite de antrenorii Neculai Tarcan și Gabriela Lepciuc, s-au distanțat în fruntea clasamentului Campionatului Național de rugby VII după victoria obținută sâmbătă, pe Stadionul „Tepro”, în a doua etapă a turului, cu 12-5 (7-5), în compania vicecampioanei Agronomia București.

După ce formația oaspete a deschis scorul printr-un eseu, Politehnica a egalat imediat după o cursă senzațională a căpitanului Maria Atomi, iar Oxana Bunici nu putea rata transformarea. Din minutul 5, însă, echipa noastră a evoluat până la finalul partidei doar în șase jucătoare, Loredana Juncanariu primind cartonaș roșu! Acest lucru nu a împiedicat-o să dominăm în continuare, să rateze câteva oportunități extrem de favorabile, iar Ana Maria Sandu a luat o acțiune pe cont propriu și a stabilit scorul final la 12-5!

În celălalt joc al etapei de pe „Tepro”, CS Politehnica a dispus cu 49-0 de Universitatea Cluj.

Lotul aliniat de la CS POLITEHNICA IAȘI a fost următorul: Maria Atomi, Loredana Juncanariu, Oxana Bunici, Ana Maria Bocan, Ana Maria Sandu, Simona Roșca, Andreea Nechifor, Alina Dincă, Ana Maria Călin, Carina Dascălu, Nicoleta Meșina și Andreea Berbeci.

Următoarea etapă a Campionatului Național, a III-a este programată pe 21 mai, la Cristian.

Prima victorie în Liga Națională de Rugby!

CS Politehnica Iași a debutat în Liga Națională de Rugby pe terenul formației Dinamo București, a marcat primul ei eseu și a cucerit primul ei punct în etapa a II-a, iar sâmbătă, în runda a III-a a Grupei B, a sosit și momentul primei sale victorii: 52-7 (19-7), în deplasare, cu RC Bârlad!

Politehnica a condus cu 19-0 în prima repriză, prin eseurile înscrise de Giușcă, Neagu, M. Chiriac, iar Vaman a reușit două transformări, iar după pauză și-a mai trecut în cont alte cinci încercări, prin Curcan (două), Platon, Husdup și M. Chiriac, patru din ele fiind transformate de Michiduță.

CS POLITEHNICA IAȘI, pregătită de antrenorii Cosmin Rațiu, Mihai Stuparu și Ioan Iftode, a evoluat în următoarea alcătuire: Dinu (’54 Stanciuc), Goncear (’57 Matei), Vieru-Găină (’54 Platon) – Vasilache, Fânariu (’57 Bișoc) – Baboiu, Arăriței, Giușcă (’57 Holbocianu) – Vaman (’54 Husdup), Michiduță (căpitan) – Nicuță (’47 Bălan), Curcan, Neagu (’65 Gafița), Chiriac – Matveev.

„Am jucat mai bine decât etapa trecută, creștem de la meci la meci. Mai avem mult de lucrat ca să ne legăm ca echipă și să eliminăm din greșelile personale. Etapa viitoare ne vom confrunta cu o formație puternică, dar cu încredere în jocul nostru putem câștiga dificila dispută”, a declarat Cosmin Rațiu pe pagina oficială a CS Politehnica Iași pe Facebook.

Sâmbăta viitoare, de la ora 11:00, Politehnica Iași va primi pe Stadionul „Tepro” vizita formației CSM Galați în etapa a IV-a a Grupei B.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *