Finala la dublu a adus câștig de cauză, duminică, perechii mai slab cotate, alcătuită din francezul Blancaneaux și argentinianul Olivo, iar finala de simplu a „Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv, a început tot cu outsiderul la timonă. Dacă a reușit sau nu să-l învingă pe favoritul nr. 2 aflați în rândurile următoare.

Pablo Andujar (36 de ani, 105 ATP), favorit nr. 2 la Iași, începuse greoi și semifinala de sâmbătă, cu brazilianul Matheus Pucinelli De Almeida (21 de ani, 228 ATP), jucătorul venit din calificări etalând un tenis superb în prima parte a meciului. S-a stins treptat, a câștigat totuși primul set cu 6-3 pentru că Andujar a continuat să greșească, dar a cedat complet inițiativa. Meciul s-a întrerupt câteva ore din cauza ploii la 5-2 pentru Andujar, care și la reluare a continuat să-și impună cu autoritate jocul. A egalat situația la seturi printr-un 6-2 și în „decisiv” s-a impus cu 6-3.Spaniolul a dat în finală tot peste un brazilian, Felipe Meligeni (24 de ani, 169 ATP, favorit nr. 8), aflat la a treia participare la Iași. Anul trecut a câștigat alături de Orlando Luz la dublu, dar la simplu a fost eliminat în semifinale, iar în 2019 părăsea competiția în sferturi, fiind eliminat de însuși Andujar (1-6, 7-6, 2-6), care la rândul său avea să se oprească atunci în semifinale.Meligeni se impusese rapid sâmbătă seara, în nocturnă, în semifinala cu italianul Luciano Darderi (20 de ani, 215 ATP), scor 6-2, 6-2, dar acesta venea după două meciuri foarte disputate în tururile precedente, el eliminându-l în sferturi pe principalul favorit, cehul Jiri Lehecka (20 de ani, 70 ATP), cu seturi încheiate cu 6-4.

Brazilianul a câștigat cu 6-3 primul set al finalei de duminică, a început al doilea act cu break, iar Andujar părea că se mulțumea cu revenirea în prima sută mondială din postura de finalist la Iași. S-a hotărât însă să joace mai îngrijit, să nu mai facă atât de multe cadouri ca un veritabil Moș Crăciun, iar greșelile neforțate s-au îngrămădit în contul unui Meligeni copleșit de schimbarea de strategie a spaniolului. Andujar a câștigat patru game-uri la rând, a fost egalat la 4, dar a dus meciul în „decisiv” printr-un 6-4.

A continuat seria bună și cu un prim game în setul decisiv, dar a venit seria de cinci game-uri la rând în contul lui Meligeni! Brazilianul conducea cu 5-1, Andujar și-a valorificat serviciul (5-2), a avut trei mingi de break, dar Meligeni a câștigat patru mingi la rând, însă a comis duble greșeli la primele sale două mingi de meci! A valorificat-o pe a treia cu dreapta în lung de linie și a câștigat turneul cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro) punând capăt setului decisiv la 6-2, victorie care-l va propulsa probabil în primii 140 de jucători ai lumii!

Sursa foto: Concord Iași Open.

Citiți și: Suzuki domină clasamentul privind satisfacția clienților din Marea Britanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.