Finala la dublu a adus câștig de cauză, duminică, perechii mai slab cotate, alcătuită din francezul Blancaneaux și argentinianul Olivo, iar finala de simplu a „Concord Iași Open” 2022, cel mai important turneu ATP din România pentru al treilea an consecutiv, a început tot cu outsiderul la timonă. Dacă a reușit sau nu să-l învingă pe favoritul nr. 2 aflați în rândurile următoare.

Pablo Andujar (36 de ani, 105 ATP), favorit nr. 2 la Iași, începuse greoi și semifinala de sâmbătă, cu brazilianul Matheus Pucinelli De Almeida (21 de ani, 228 ATP), jucătorul venit din calificări etalând un tenis superb în prima parte a meciului. S-a stins treptat, a câștigat totuși primul set cu 6-3 pentru că Andujar a continuat să greșească, dar a cedat complet inițiativa. Meciul s-a întrerupt câteva ore din cauza ploii la 5-2 pentru Andujar, care și la reluare a continuat să-și impună cu autoritate jocul. A egalat situația la seturi printr-un 6-2 și în „decisiv” s-a impus cu 6-3.

Spaniolul a dat în finală tot peste un brazilian, Felipe Meligeni (24 de ani, 169 ATP, favorit nr. 8), aflat la a treia participare la Iași. Anul trecut a câștigat alături de Orlando Luz la dublu, dar la simplu a fost eliminat în semifinale, iar în 2019 părăsea competiția în sferturi, fiind eliminat de însuși Andujar (1-6, 7-6, 2-6), care la rândul său avea să se oprească atunci în semifinale.

Meligeni se impusese rapid sâmbătă seara, în nocturnă, în semifinala cu italianul Luciano Darderi (20 de ani, 215 ATP), scor 6-2, 6-2, dar acesta venea după două meciuri foarte disputate în tururile precedente, el eliminându-l în sferturi pe principalul favorit, cehul Jiri Lehecka (20 de ani, 70 ATP), cu seturi încheiate cu 6-4.

Brazilianul a câștigat cu 6-3 primul set al finalei de duminică, a început al doilea act cu break, iar Andujar părea că se mulțumea cu revenirea în prima sută mondială din postura de finalist la Iași. S-a hotărât însă să joace mai îngrijit, să nu mai facă atât de multe cadouri ca un veritabil Moș Crăciun, iar greșelile neforțate s-au îngrămădit în contul unui Meligeni copleșit de schimbarea de strategie a spaniolului. Andujar a câștigat patru game-uri la rând, a fost egalat la 4, dar a dus meciul în „decisiv” printr-un 6-4.

A continuat seria bună și cu un prim game în setul decisiv, dar a venit seria de cinci game-uri la rând în contul lui Meligeni! Brazilianul conducea cu 5-1, Andujar și-a valorificat serviciul (5-2), a avut trei mingi de break, dar Meligeni a câștigat patru mingi la rând, însă a comis duble greșeli la primele sale două mingi de meci! A valorificat-o pe a treia cu dreapta în lung de linie și a câștigat turneul cu statut ATP Challenger 100 (premii în valoare de 90.280 de euro) punând capăt setului decisiv la 6-2, victorie care-l va propulsa probabil în primii 140 de jucători ai lumii!

Sursa foto: Concord Iași Open.

Citiți și: Suzuki domină clasamentul privind satisfacția clienților din Marea Britanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *