Luna mai i-a adus ieșeanului Cezar Crețu, pregătit de antrenorul Victor Hănescu, un trofeu și două finale, ultima dintre ele fiind înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute.

Cezar (21 de ani, locul 457 în clasamentul mondial) începea luna la Ulcinj (Muntenegru) cu un trofeu la dublu, la un turneu ITF de 25.000 de dolari, și tot la Ulcinj, și tot la un M25, juca după două săptămâni sferturi la simplu și o nouă finală la dublu. Săptămâna trecută a fost favorit nr. 3 la simplu la un M15, la București, „Ioana Cup”. A pierdut primul set al concursului în meciul cu Ștefan Andreescu, dar a avansat după 4-6, 6-3, 6-4. În turul al II-lea a dispus cu 6-4, 7-6 (3) de Daniel Tomescu, cel cu care la „Concord Iași Open” 2021 juca în semifinale la dublu.

În sferturi, Cezar a beneficiat de retragerea polonezului Aleksander Orlikovski (prezent pe tablou pe unul din locurile rezervate juniorilor) când conducea cu 5-2, adversarul remarcându-se turul precedent prin eliminarea lui Sebastian Gima (favorit nr. 8). Crețu s-a confruntat în semifinale cu favoritul nr. 5, italianul Stefano Napolitano (27 de ani, 597 ATP), cel care în sferturi îl elimina fără drept de apel, cu 6-2, 6-0, pe favoritul nr. 1, Dragoș Mădăraș (24 de ani, 316 ATP), care apără culorile Suediei. Cezar a etalat un joc solid și s-a impus clar, cu 6-3, 6-4, în fața lui Napolitano.

Adversarul din finală a fost Călin Manda (24 de ani, 777 ATP), cel care reușea în semifinale o surprinzătoare victorie cu 6-4, 6-1 în fața favoritului nr. 2, Nicholas Ionel (19 ani, 339 ATP). Manda a rămas la fel de surprinzător și a cucerit trofeul după ce a dispus de Crețu cu 6-4, 6-4.

Pentru Cezar Crețu urmează o pauză competițională de două săptămâni, însă a fost și el anunțat la evenimentul dedicat copiilor care va avea loc miercuri, de la ora 15:00, la Palas Mall, alături de Andrei Pavel, Andreea Mitu și Daniel Dobre.

Citiți și: Un tânăr ieșean de doar 20 de ani a creat această minunăție de mașină! Este fiul unui binecunoscut om de afaceri ieșean!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *