Orice reunire în Copou generează un val de emoție care poate fi influențat doar de numele noi care ajung la Poli Iași, jucători pe care însă trebuie să-i vezi cu propriii ochi ca să poți spune că într-adevăr au ajuns în vestiarul grupării care dacă în clasamentul Superligii ocupă locul 14, al doilea ce duce la baraj, la nivel de comunicare este deja retrogradată!

Reunire tristă la Poli Iași pentru „salvare”: de la retrogradare, de la faliment! Alibiurile sunt deja pregătite!

Am ajuns la reunirea programată joi, la ora 15:00, chiar când fundașul dreapta Martac se îndrepta hotărât spre vestiar. O după-amiază mohorâtă, plumburie, dar cu un vânt pe alocuri călduț, deloc înfricoșător pentru primul antrenament al anului, programat pe terenul 2. Portarul Ailenei venea de la locul de cantonament însoțit de doi colegi, iar R. Ion a fost și el printre primii. Nu-l zărisem pe Roman, unul din cei mai buni jucători din prima parte a campionatului, dar se spune că nu există pentru el vreo ofertă oficială. Poli nici nu și-ar permite să-l piardă acum, și așa l-a pierdut pe brazilianul Luis Phelipe! Mai mult, l-a pierdut pe bani foarte puțini, fiind dramatic că Poli a ajuns să depindă într-o atât de mare măsură de modesta sumă de transfer, 200.000 de euro! Procentul dintr-un eventual viitor transfer este deocamdată o altă poveste, cum s-a auzit recent una cu Djokovic și Rotariu ca variante de transfer în Copou, dar nici de haz de necaz n-ar fi bună…

Silviu Lung jr. este noul reper în Copou!

La scurt timp unul după altul au început să apară și bolizii în Copou! Buș, îmbrăcat ca un star, a coborât din mașina condusă de Belu-Iordache, dar fundașul dreapta este pe picior de plecare din Copou, iar Katanec, la volanul unui C-Klasse alb, a venit însoțit de atacantul Harrison. Am uitat de Bordeianu, Fl. Ilie a venit singur, iar Lung jr., cu al său spectaculos Mercedes-Benz negru, a jucat rolul de Moș Crăciun pentru un angajat al clubului, căruia i-a pregătit o sacoșă cu cadouri! Nu pleacă nicăieri Lung jr., iar el a devenit noul reper în Copou, statut preluat de la Leo Grozavu. Antrenorul a spus că nu va sta la Iași pentru ca echipa să se zbată în mediocritate după ce a promovat-o, iar pe parcurs a găsit motivele prin care a explicat decizia de a se mulțumi cu puțin. Lung jr. are contract până în vară, s-a spus că n-a vrut să-l prelungească acum, motivul fiind că vrea să apere poarta unei grupări de play-off. Dacă el va rămâne la Iași și din vară încolo am putea avea ceva garanții că la Poli într-adevăr se va dori performanță.

Până atunci însă vom auzi povești din cele deja mult prea uzate, printre care că „nu prea mai avem voie să greșim jucătorii transferați”, dar de la o campanie la alta ne-am ales cu jucători ca Belu-Iordache, Vașvari, Vojtus, Ciobanu, Itu și Tincu, de care clubul se va despărți pe măsură ce le vor fi aduși înlocuitori. Jankov a și plecat deja, în locul său urmând să fie cooptat un portar Under 21, iar pe Vojtus și pe Ciobanu nu i-am zărit la reunire. Jatoba va ajunge mâine, dar nici pe Marchioni nu l-am văzut, nici când băieții se îndreptau spre terenul de antrenament. Nu-mi dădea pace telefonul, dar l-am văzut pe Roman, l-am văzut și pe Ștefanovici, de Gheorghiță și Dumitru am uitat să menționez chiar când au intrat în vestiar, dar mai ales de Ispas, unul din puținii fotbaliști care au părut hotărâți să se apuce temeinic de treabă, iar pe lista celor 29 de jucători care s-au mai antrenat joi îi mai regăsim pe Samayoa, Alex. Core, Hrib, D. Andrei (aflat încă de anul trecut în probe, ca și Camilo Andres, absent joi), Fărcaș, V. Ilie, Bouhenna, Shagiri, Dumbravă și Sătmărean.

„Staruri” venite de nicăieri!

Rachid Bouhenna (32 de ani), fundaș central francez de origine algeriană trecut pe la FCSB și Sepsi Sf. Gheorghe, grupare la care au lucrat Grozavu și Șfaițer, n-a avut echipă în actualul sezon, iar în precedentul a jucat pentru Ionikos Nikeas, din liga a doua greacă. El a intrat în vestiar însoțit de Cornel Șfaițer, președintele Consiliului Director de la Poli Iași, cel care prin împrumuturile sale asigură continuitatea activității la club, urmați la câțiva metri de managerul executiv Florin Briaur. Mijlocașul central german Hamza Shagiri (26 de ani) nu pare deloc înalt de 1,80 metri (cel mult 1,75 m), cum este creditat pe un site de specialitate, și a venit însoțit probabil de agentul său ce vorbea românește cu un puternic accent german și care ne-a spus că ultima sa echipă a fost Viktoria Köln, din a treia ligă germană, de care s-a despărțit în vară. Așadar, venit tot de nicăieri, ca și Bouhenna, în timp ce fundașul central Alexandru Core (23 de ani) a fost transferat de la Viitorul Tg. Jiu, echipă din Liga 2.

Cât mai contează un acord semnat cu Poli Iași!

Despre Diego Dumbravă și Karim Sătmărean s-a spus că sunt jucători tineri veniți în probe din Spania, Sebi Ilieș n-a mai ajuns la antrenament, dar am fost curios să-l văd pe atacantul italian Martin Boakye, dat ca sigur de conducerea clubului! Jucătorului nu i-a păsat deloc că semnase un acord cu Poli Iași și se pare că dat curs unei oferte mai avantajoase din China, asta ca să înțelegem cam ce valoare are un acord semnat cu gruparea ieșeană ce continuă să joace fără pic de succes într-o ligă de amatori când își anunță noile achiziții!

Poli Iași va sta acasă până la primul meci oficial al sezonului, programat pe 19 ianuarie, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa a XXII-a Superligii, a șaptea a returului. N-are deocamdată perfectat niciun meci amical, așadar alibiuri perfecte în cazul în care echipa va scârțâi în a-și atinge obiectivul care conține cuvântul de ordine „salvare”! Salvare de retrogradare, salvare de la faliment! Se va spune că fără cantonament, fără meciuri amicale a fost practic imposibil de adus echipa la un nivel corespunzător! Săptămâna viitoare sunt anunțate destule zile geroase și probabil va fi adusă în discuție și calitatea gazonului terenurilor din Copou, dar totuși Iașul n-ar trebui să se împace deloc cu această situație.

Poli Iași a reușit și câteva meciuri bune, însă a păcătuit prea mult din cauza sumedeniei de gafe individuale, iar primul în capul căruia se vor sparge oalele va fi Grozavu, antrenor care însă are un nucleu la dispoziție pe baza căruia va trebui să găsească, cu orice preț, chiar și în detrimentul spectacolului, soluția pentru ca Poli Iași să nu capoteze.

Citiți și: Prețurile pentru noua generație Dacia Duster pornesc de la 18.800 de euro și ajung la 26.650!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *