Trupa lui Leo Grozavu a încheiat marți seara conturile cu anul 2023 printr-un meci de gală, primind vizita liderului FCSB în contul etapei a XXI-a a Superligii, a șasea a returului sezonului regulat. Spectacolul al cărui final putea fi însoțit de artificii sau scăldat în șampanie s-a transformat însă repede într-o banală partidă ce a pus pe tapet evoluția sinuoasă din anul promovării la un club la care banii niciodată nu mai sunt de ajuns!

Culmea strategiei la Poli Iași!

Grozavu a abordat ultimul joc al anului fără cuplul de stoperi folosit sâmbătă, în egalul din deplasare, 2-2, cu CS „U” Craiova. Fl. Ilie și Katanec au rămas pe bancă, dar a revenit Samayoa, iar fundașul stânga Ispas a fost din nou mutat în centrul apărării. Bordeianu a revenit în echipă alături de Marchioni, R. Ion a fost titularizat la mijloc împreună cu Jatoba și Roman, iar Buș era singura variantă disponibilă de atacant din moment ce Harrison era accidentat, iar Vojtus – ieșit de mai multe etape din peisaj.

Poli a fost de la început pusă în dificultate de presingul practicat de FCSB. Era nevoită să paseze prea repede pentru posibilitățile sale și poate s-ar fi acomodat dacă Jatoba n-ar fi confundat porțile în minutul 16, când a intrat vijelios în propriul careu, Băluță a profitat și a câștigat prim-planul asupra balonului, iar de la 7 metri a deschis scorul! Portarul Lung jr. a intervenit la alte două ocazii clare, însă în minutul 26, profitând de un culoar în apărarea celor de la FCSB, Roman l-a angajat pe R. Ion, care a șutat fără preluare, la colțul scurt, surprinzându-l pe portarul Târnovanu.

Spectatorii ce au umplut tribunele bătrânei arene ieșene nici n-au avut timp să reacționeze, deoarece după trei minute Samayoa l-a încolțit inutil pe Coman la marginea careului! Coman era cu fața îndreptată spre fanionul de la colț, Martac era și el acolo, dar internaționalul guatemalez, „uns” și căpitan într-o perioadă, a găsit de cuviință să pună neglijent mâinile pe extrema de la FCSB, suficient cât din camera VAR să fie indicat penalty, iar scorul să devină din nou favorabil formației oaspete!

Bordeianu a avut un șut bun înainte de pauză, mingea a ocolit de puțin ținta, iar Grozavu n-a operat nicio modificare la cabine! Avea pe bancă trei stoperi și cinci jucători „Under” ca jucători de câmp, în timp ce Harrison (accidentat), Luis Phelipe (deja transferat chiar la FCSB), Belu-Iordache, Ciobanu, Itu și Vojtus nici n-au prins lotul, însă în afara englezului probabil șansele celorlalți să mai rămână în Copou au devenit minime! Chiar dacă doar Roman încerca să articuleze jocul, Poli lăsa senzația că putea încerca mai mult, însă minutul 65 a adus trei schimbări. Buș n-a arătat nici cu FCSB mare lucru și a fost înlocuit cu Gheorghiță, Martac a fost schimbat cu Fl. Ilie (a jucat stoper, iar Samayoa a trecut fundaș dreapta), iar debutantul Vlad Ilie (nici 16 ani) l-a înlocuit pe Jatoba, un alt „restanțier” fruntaș de când a venit în Copou!

R. Ion a solicitat schimbare în minutul 74, fiind trimis Dumitru în locul său, un alt „Under”, iar după un minut Roman a șutat bine de la 25 de metri, dar Târnovanu a fost la post. Poli Iași nu părea totuși în stare să egaleze, iar la un contraatac al FCSB același Samayoa și-a găsit să-i dea un brânci discret lui Olaru, rămas singur cu Lung jr., din nou suficient cât arbitrul Iulian Călin să dicteze penalty, iar Coman să transforme din nou.

FCSB s-a impus cu 3-1 într-un meci în care la Poli a mai intrat și Hrib, în locul lui Bordeianu, meci pe care formația ieșeană l-a încheiat cu cinci jucători „Under” pe teren, patru veniți de pe banca de rezerve pentru a i se alătura fundașului stânga Ștefanovici. Greu de obținut un rezultat favorabil cu FCSB când jumătate din jucătorii de câmp sunt foarte tineri, însă de ce s-a ajuns într-o asemenea situație ar fi doar una din întrebările asupra cărora conducerea clubului ar cam trebui să se aplece în această vacanță atât de scurtă.

Grozavu a anunțat reunirea pentru 4 ianuarie, Poli Iași va deschide 2024 pe 19 ianuarie, în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe, doar o lună la dispoziție și o avalanșă de probleme de rezolvat!

Sursa foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures.

Citiți și: O nouă eră: listă de așteptare pentru Noul Range Rover Electric!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *