Trupa lui Leo Grozavu s-a ales cu un punct foarte important din deplasarea de la Craiova pentru meciul cu CS Universitatea, din etapa a XX-a a Superligii, a cincea a returului sezonului regulat și penultima a anului. A fost un 2-2 după o nouă primă repriză modestă, dar cu atât mai importantă este revenirea din actul secund, act în care analizele din camera VAR au fost de două ori favorabile formației ieșene după o suită de situații din partide recente în care fusese nedreptățită.

Punct muncit și dat cu VAR!

Antrenorul Leo Grozavu nu s-a putut baza pe atacantul Harrison, accidentat, așa că titular a fost Buș din moment ce Vojtus a ieșit de săptămâni bune din peisaj. A surprins poate că l-a lăsat pe bancă și pe Bordeianu, dar și că nu poate să nu folosească măcar câteva minute „rombul” dintre fundași și atacanți: Marchioni în fața liniei de fundași, Jatoba și Roman ceva mai avansați, iar Luis Phelipe în spatele atacanților Gheorghiță și Buș. Ca de obicei în această dispunere, brambureală fără pic de orizont. Nici CS „U” n-a emanat cine știe ce forță, îndreptându-și atenția, așa cum era de așteptat, spre flancul stâng, acolo unde extrema Mitriță era susținută de fundașul Bancu.

Fundașul dreapta de la Poli, Martac, s-a descurcat onorabil în fața lor, probleme apărând abia în minutul 29, când Mitriță s-a deplasat în centru și a așteptat, în urma unei îndelungi acțiuni ofensive pornită de la mingea pierdută de Luis Phelipe, pasa scurtă de la Bancu la marginea careului, a avut timp să aștepte ca mingea aproape să se oprească, l-a luat pe stoperul Fl. Ilie ca reper și a șutat pe singurul culoar disponibil, iar balonul a trecut pe sub brațul stâng al portarului Lung jr., la prima intervenție ratată după câteva meciuri la rând fără cusur.

Poli a continuat să ruleze apatic, deși au fost și câteva situații care în ciuda palorii ar fi putut căpăta o nuanță plăcută dacă pasele ar fi avut ceva mai multă calitate. Printre ele s-a distins apariția bună a fundașului stânga Ispas în careul advers, de multe ori venea pasă de gol din acea poziție, dar de această dată serviciul său a fost imprecis. Ispas a părut cam tot meciul ușor timorat poate și pentru că recent fusese comparat de Grozavu chiar cu omologul său, Bancu, titularul echipei naționale a României… A mai fost și cornerul din minutul 38, executat de Roman, când Ilie a recentrat cu capul, iar Marchioni a reluat de la 6 metri, tot cu capul, dintr-o poziție incomodă, însă portarul Popescu, trecut și pe la Poli, a reușit să rețină.

Forțând doar când Poli i-a servit oportunități pe tavă, CS „U” nu s-a sfiit să înscrie chiar înainte să meargă la cabine. Atacantul Koljic a pornit pe contraatac pe stânga, i-a pasat în careu lui Mitriță, șutul acestuia a fost respins de Katanec, mingea a ajuns cu noroc la Roguljic, care, sub privirile unor jucători de la Poli, a reluat în poarta goală, Lung jr. fiind la pământ după șutul lui Mitriță.

Grozavu a retras la pauză brazilienii Luis Phelipe și Jatoba după o repriză anostă și i-a trimis pe teren pe R. Ion și Bordeianu. Buș s-a zbătut el în gol, greoi și ineficient în combinații, dar măcar a trimis în minutul 52 mingea la bătaie în careu, acolo unde ex-ieșeanul Alexandru Crețu – folosit stoper, cu multe intervenții sigure și dueluri câștigate -, a avut un contact cu Gheorghiță, iar arbitrul Horia Mladinovici a dictat penalty după analiza din camera VAR. Roman a înscris, Poli a căpătat și mai mult curaj, iar în minutul 69 a fost scos Buș și introdus un al treilea stoper, Samayoa. Grozavu parcă a știut că Roman va transforma lovitura liberă de la 27 de metri, portarul Popescu încasând un gol cum a primit și pe când apăra la Iași…

CS „U” a mutat în sprijinul atacului și a forțat golul victoriei pe final, dar Lung jr. a scos în minutul 88 de lângă bară șutul lui Căpățână, de la 19 metri, iar în minutul 90+1 chiar l-a înscris, prin Markovic, dar, tot din camera VAR, a fost semnalizat ofsaid, așa că scorul final a fost cel stabilit de Roman.

Cum spuneam, punct foarte important, o revenire din nou spectaculoasă și urmează ultimul meci al anului, cel de marți (ora 20:30), când FCSB va vizita Copoul, meci fără Luis Phelipe, meci care pentru unii jucători ar trebui să fie ultima șansă de a demonstra că vor, știu și au ce contribui la luptele crâncene din play-out.

Sursa foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures.

Citiți și: Totul despre Noua Generație Dacia DUSTER!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *