Carrot cake, lime pavlova, chipsuri de mămăligă cu sos birria, cozonac red și prăjitură fantezie, frigărui de creveți cu sos de guacamole, mușchi de vită cu sos de trufe și tartă de fructe cu trandafiri sunt câteva din produsele înscrise la Concursul Național Studențesc „TRADIŢIE ŞI INOVAŢIE ÎN ARTA GASTRONOMICĂ”, organizat de Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași.
Concursul are loc astăzi, 10 iunie, la USV Iași, în clădirea TPPA. Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție vor mai participa tineri de la instituții de învățământ preuniversitar precum Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Colegiul Tehnologic „Olga Sturdza” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani și Liceul Tehnologic Hârlău.
Concursul organizat de către USV Iași are ca principal scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată într-o evoluție în România.
Marți, de la ora 11:00, este programată o degustare de cireșe, cu vânzare, în curtea interioară dintre clădirea principală și clădirea TPPA, iar de miercuri începe ediția a X-a a Concursului Național ECOTROPHELIA România 2024, pe care USV Iași îl organizează până pe 14 iunie alături de Asociația Specialiștilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR), concurs european de inovație în domeniul alimentar. Câștigătorii fazei naționale vor reprezenta România la Concursul Internațional ECOTROPHELIA EUROPE 2024, care va avea loc în cadrul evenimentului SIAL de la Paris, în perioada 20-21 octombrie 2024. La ultima ediție europeană, desfășurată la Anuga, în Germania, echipa USV Iași care a reprezentat România a obținut premiu special pentru „Spririt Antreprenorial”, cu pastele din carne „Meatatelli” (adică Meat tagliatelle).
Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.
Citiți și Test Autoplay: Noul Dacia Duster HEV 140 – Prieten drag, plin de surprize plăcute!