Nu doar trupa lui Leo Grozavu a adus satisfacție iubitorilor ieșeni de sport prin victoria cu 2-1 înregistrată duminică, în deplasare, cu Oțelul Galați, ci și handbaliștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorul Florin Spiridon, au avut o săptămână bună, iar rugbiștii de la CS Politehnica Iași, pregătiți de antrenorii Cosmin Rațiu și Mihai Stuparu, au etalat un tonus neașteptat de bun în chiar primul meci amical al anului.

Handbaliștii de la CS Politehnica Iași au încheiat duminică turul Play-Off-ului Promovare în Liga Națională în deplasare, cu CSU Constantin Brâncuși Tg. Jiu, formație de care au dispus cu 33-28 (17-12), antrenorul Florin Spiridon utilizând următorii jucători: Ionică – Juverdianu (11 goluri), Moroșanu (6), Andriescu (5), Drenceanu, Nivard (câte 4), Ghiga (două), Folescu (unul), Lătescu, Mocanu, Demir, Foca, Brînduș, Șt. Ciobanu și Mănăilă.

„Îmi felicit băieții pentru atitudine, pentru determinarea etalată și în acest meci!”, a declarat Florin Spiridon pe pagina oficială a CS Politehnica Iași pe Facebook, referindu-se și la victoria cu 28-26 (13-10), obținută joi, în Sala Polivalentă, cu CS Medgidia, în penultima etapă a turului, dispută în care formația ieșeană s-a bazat pe Ionică – Andriescu (7 goluri), Moroșanu (6), Drenceanu, Nivard (câte 5), Juverdianu (4), Folescu (unul), Mocanu, Lătescu, Demir și Ghiga.

CS Politehnica Iași a încheiat turul pe locul al șaselea în clasament, iar săptămâna aceasta va susține alte două meciuri în deplasare, contând pentru primele două etape ale returului: joi se va confrunta cu CSM Sighișoara, iar sâmbătă cu CSM Alexandria.

Handbalistele de la CSM Iași 2020, la primul meci cu antrenorul principal Ghiță Irimescu pe bancă alături de Daniel Bura și Macrina Tomuleac, au pierdut vineri, cu 24-25, în deplasare, cu CSM Bacău, în antepenultima etapă a sezonului regular din Seria B a Diviziei A, dar nu prea mai au cum pierde și calificarea la turneul final de promovare în Liga Națională, unde vor fi prezente opt grupări cu drept de promovare: primele două clasate din cele trei serii și cele mai bună două locuri 3.

Rugbiștii de la CS Politehnica Iași au arătat neașteptat de bine la primul meci amical al anului, dispunând sâmbătă, pe Stadionul „Tepro”, cu 41-0 (26-0), de selecționata Republicii Moldova A. Ei au înscris șapte eseuri (Nicuță, Matei – câte două, Curcan, Neagu și Holbocianu – câte unul) și trei transformări, prin Michiduță. Partida s-a desfășurat pe durata a patru reprize de câte douăzeci de minute și a fost condusă de arbitrii ieșeni Maria Atomi, Dragoș Bărgăoanu și Romică Dimitriu.

CS Politehnica Iași a evoluat în următoarea alcătuire: Racu, Goncear, Cangea – Stanciuc, Fânariu – Budăian, Baboiu, Arariței – Vaman (căpitan), Husdup – Nicuță, Curcan, Văcaru, Neagu – Michiduță. Rezerve au fost David, Matei, Găină, Ghinuț, Clapon, Holbocianu, Antonin, Gafița, Ignea și Matveev.

Echipa a manifestat dezinvoltură pe treisferturi și mai caută întăriri pentru pachetul de înaintași în perspectiva campionatului Ligii Naționale, al cărui debut este preconizat pentru prima jumătate a lunii aprilie.

Citiți și: Viitorul model Dacia de segment C bazat pe conceptul Bigster va fi produs la Mioveni! Când va începe producția celei de-a treia generații Duster

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *