Primul meci cu antrenorul Tony la timona Politehnicii Iași n-a adus luni și victoria mult așteptată și promisă! A fost 0-0 cu FC Universitatea Craiova, a fost un meci la care Poli din nou a întârziat, dar s-a adaptat din mers și părea în stare să adauge trei puncte esențiale în clasament, însă la fel de bine poate mulțumi norocului cu care Tony a venit la Iași pentru că putea pierde la ultima fază a disputei!

Soluția imposibil de găsit cu zâmbetul pe buze! Poli Iași – FC „U” Craiova 0-0!

Nu știm cu cine s-o fi consultat Tony pentru alcătuirea echipei care să înfrunte formația condusă în premieră de antrenorul Eugen Trică, dar FC Universitatea Craiova s-a cam distrat cu indolenta apărare ieșeană. Atacantul Chițu a fost la originea fazelor periculoase, Poli arătând atât de rău încât părea că se clatină la fiecare atac oltean. Echipa juca parcă în genunchi și a primit gol în minutul 16 ca la antrenament, ca în curtea școlii, gol anulat din camera VAR după șase minute de analiză! Minutele scurse n-au trezit-o pe Poli și nici n-au prea scos din mână formația olteană, care a continuat să paseze precis, nederanjată deloc de adversari apatici, iar în minutul 30 șutul lui Padula a fost blocat cu pieptul de stoperul Samayoa. Arbitrul Rareș Vidican a dictat penalty, dar și-a anulat decizia după alte cinci minute de dezbateri!

Mijlocașul brazilian Allanzinho nici nu conta în atac și nici nu se apăra deloc pe un flanc drept și așa nesigur cu fundașul Todoroski, iar Tony a reacționat în minutul 37, când l-a înlocuit cu Mihai. Acesta a intrat bine în joc, inventând în al optulea minut de prelungire o pasă pentru Bettaieb, care a venit din banda stângă în centrul careului, a preluat destul de bine, dar, din poziție ideală, a șutat în portarul Gurău! Anterior, Bordeianu intervenise excelent, din spate, chiar când Baeten se pregătea să-l execute pe Lung jr. la o fază la care nici VAR-ul nu avea ce să mai facă!

Poli parcă s-a urcat din mers în trenul care s-o ducă spre cele trei puncte, dar, imediat după pauză, Chițu a irosit de lângă Samayoa o altă bună situație, trimițând cu capul, din centrul careului, în brațele lui Lung jr.! Poli a sesizat în sfârșit că în acel ritm nu mai putea amâna prea mult deschiderea scorului și a urcat ceva mai decisă în atac. Mihai era furnizorul de centrări din banda dreaptă, la una dintre ele apărarea olteană a respins greșit, până la Roman, dar șutul decarului de la Poli a fost blocat de doi adversari care au plonjat disperați, ca la hochei pe gheață, în fața balonului! Bettaieb a fost activ în banda stângă, iar în minutul 58 a luat o fază pe cont propriu și a șutat la colțul scurt, dar Gurău a respins!

Tony i-a retras în minutul 64 pe Bettaieb și pe Buș (destul de discret) și i-a trimis pe teren pe Kabran și Harrison. Duelurile s-au înăsprit, minutul 79 aducând ultimele modificări operate de antrenorul care l-a înlocuit pe Leo Grozavu. A renunțat la stoperul Bouhenna (la fel de nesigur) și a apelat la Fl. Ilie, dar și la Bordeianu și a optat pentru Jatoba, când poate mai indicat ar fi fost Itu. Poli a forțat pe final, dar șutul lui Roman a fost iar blocat! Kabran putea da lovitura în minutul 84, când Mihai i-a pus mingea pe cap, dar a reluat dezamăgitor, pe lângă poartă din câțiva metri.

FC „U” n-a așteptat în genunchi finalul partidei, a mutat jocul cât mai departe de propria poartă, dar în minutul 90 Baeten a șutat în zid dintr-o lovitură liberă din poziție ideală, iar ultima fază a meciului putea strica de tot debutul lui Tony: Sidibe a profitat de abordarea lejeră a unei mingi facile din partea lui Fl. Ilie și a fundașului stânga Ștefanovici, a șutat cu stângul spre colțul lung, dar mingea a lovit bara!

Sigur, un punct e mai mult decât nimic, dar în acest ritm de melc poate fi păstrat cel mult un loc de baraj! Duminică (ora 18:15), Poli Iași (locul 7 în play-out, cu 18 puncte, primul loc ce duce la baraj) joacă în deplasare, cu Dinamo (locul 9, penultimul, cu 16 puncte, primul loc retrogradabil direct), în contul etapei a IV-a a play-out-ului. Tot duminică, FC Botoșani (ultima din clasament, cu 14 puncte) va primi vizita celor de la FC „U” (locul 8, cu 17 puncte, al doilea loc de baraj).

Tony are alte câteva zile la dispoziție pentru a găsi formula ideală pentru a o răpune pe Dinamo, formulă din care ar trebui să i se spună că nu poate lipsi Ispas, evident, dacă este apt de joc, precum și soluția pentru a elimina gafele jucătorilor săi, soluție însă ce pare imposibil de găsit cu zâmbetul pe buze!

Sursa foto: Poli Iași / Facebook.

Citiți și: Dacia Spring facelift va fi disponibilă de la 11.800 de euro prin Programul „Rabla Plus”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *