Poli Iași va închide duminică, de la ora 18:15, în deplasare, cu Dinamo București, etapa a IV-a a play-out-ului Superligii de fotbal. Va ști așadar celelalte rezultate ale rundei și poate că de asta avea nevoie ca să intre pe teren cu atitudinea potrivită pentru a obține toate cele trei puncte. Noul antrenor Tony, cel care l-a înlocuit pe Leo Grozavu, a debutat pe banca Politehnicii la remiza fără goluri consemnată luni, în Copou, cu FC Universitatea Craiova, și insistă pe fotbalul jucat cu zâmbetul pe buze. Probabil vrea să le transmită jucătorilor să evolueze în primul rând fără frică, dorind practic să-i asigure că nu (mai) este nicio „sabie” bine ascuțită deasupra ușii vestiarului…

Parcă nici Tony însă nu mai zâmbește chiar cu toată fața. Începutul disputei cu FC „U” Craiova, când echipa sa se clătina la fiecare atac oltean, nu-l putea mulțumi. N-a fost nici dezamăgit, deoarece Poli și-a revenit din mers și și-a creat câteva bune situații de a marca, iar antrenorul vrea să rămână în principal cu amintirile plăcute ale meciului. Zâmbește în continuare, dar ochii săi din spatele unor lentile netratate fotocromatic, așa cum avea predecesorul său, parcă arată mai multă grijă decât săptămâna trecută. Meciul de luni i-a arătat multe detalii, a mai avut câteva zile de atunci pentru a pregăti importanta dispută cu Dinamo și știe că nu doar la atitudinea jucătorilor are de lucrat, ci va trebui să umble și la așezarea lor pe teren. S-ar declara probabil mulțumit și cu un meci egal, deși va aborda partida la victorie. Posibil să considere foarte important în primul rând să nu piardă jocul, să nu primească gol, deși indolența jucătorilor săi în apărare nu poate fi nicidecum liniștitoare. Susține însă că are încredere 200% că echipa nu va retrograda și i-a promis lui Grozavu că-l așteaptă să se bucure împreună la final de campionat pentru îndeplinirea obiectivului.

„Este un meci important, nu decisiv. Ne gândim numai la victorie, ne-am pregătit foarte bine. Aștept ca băieții să intre cu curaj, cu zâmbet și să joace fotbal”, a declarat Tony.

Antrenorul de la Poli Iași a fost însoțit la conferința de presă de joi din Copou de căpitanul Silviu Lung jr., cel care n-a fost deloc protejat de colegii săi în prima jumătate de oră a meciului de luni. Experimentatul portar a insistat că echipa are nevoie de sprijin din toate direcțiile.

„Ne-am pregătit foarte bine toată săptămâna, sperăm să putem obține un rezultat bun. Îmi amintesc că a fost foarte cald la ultima noastră victorie în deplasare, obținută în septembrie, cu FC Voluntari. A trecut mult timp de atunci, vom face totul ca să câștigăm. Toți cei care ne înconjoară trebuie să fie pozitivi, trebuie să fim susținuți pentru a putea ieși din această zonă a clasamentului”, a precizat Silviu Lung jr.

Poli Iași are 18 puncte în clasament și ocupă înaintea etapei locul 7, primul din cele două rezervate barajului, în timp ce Dinamo are 16 puncte și este penultima clasată, pe loc de retrogradare directă.

Citiți și: Citroën deschide comenzile pentru Noile C3 și ë-C3! Prețurile pornesc de la 14.990 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *