Liga a IV-a a județului Iași la fotbal programează duminică, de la ora 11:00, marele derby al campionatului, pe stadionul din Agronomie urmând să se confrunte primele două clasate, formațiile cu cele mai mari șanse de a reprezenta Iașul la barajul de promovare în Liga a III-a. ACS USV Iași, echipa clubului sportiv al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, are 51 de puncte, ocupă locul al doilea în clasament și va primi vizita primei clasate, CSM Pașcani (54 puncte; antrenori Răzvan Boroeanu și Dan Condurache), grupare finanțată din bugetul Primăriei Pașcani.

Mare meci în Agronomie! ACS USV Iași – CSM Pașcani, duminică, ora 11:00, în derby-ul Ligii a IV-a!

Cele mai bune echipe ale județului Iași se vor confrunta într-o dispută foarte importantă. În tur, la Pașcani, a fost 0-0, dar printr-o eventuală victorie ACS USV Iași ar ajunge la egalitate cu CSM Pașcani și ar avea câștig de cauză în stabilirea clasamentului final dacă și după etapa a XXX-a ar avea același număr de puncte. Celelalte două variante de rezultat ar avantaja clar formația pășcăneană. Un egal ar menține-o în frunte la aceeași distanță față de contracandidata sa la câștigarea campionatului, iar o eventuală victorie ar lămuri în mare măsură lucrurile privind reprezentanta Iașului la barajul pentru promovare.

Antrenorul-jucător Eduard Sandu a condus miercuri ACS USV Iași în sferturile de finală ale Cupei României, formația pe care o pregătește fiind deținătoarea trofeului. ACS USV s-a impus cu 3-2 cu Zimbru Boureni, la Miroslovești, în timp ce CSM Pașcani a cedat, cu 0-4, în deplasare, cu Unirea Al. I. Cuza. „Va fi un meci cu miză pentru ambele formații”, ne-a declarat Eduard Sandu, în timp ce Bogdan Mandric, directorul CSM Pașcani, a precizat: „Ne dorim maximum de la acest joc important, dar nu este unul capital. Sunt întrunite condițiile unui derby, așteptăm fotbalul să decidă. Vom fi susținuți la Iași și de spectatori care de 10-15 ani nu lipsesc la meciurile noastre”

Marele absent al marelui derby!

Marius Onofraș apără din acest an culorile formației CSM Pașcani, însă nu va putea fi prezent duminică pe teren, deoarece, tot duminică, Poli Iași, unde este team-manager, are de la ora 18:15 meci în deplasare cu Dinamo București, în Superligă.

„Este singurul meci pe care chiar nu-mi doream să-l pierd. Am mai jucat doar o dată cu ACS USV Iași, când evoluam pentru Moldova Cristești, și a fost 0-0. Îmi pare rău că nu-mi voi putea ajuta actuala formație!”, ne-a declarat Marius Onofraș.

Sorin Boca, președintele Asociației Județene de Fotbal Iași, se așteaptă la un veritabil spectacol în Agronomie, având cuvinte de laudă despre ambele combatante.

„Așteptăm o partidă frumoasă, dar, indiferent de rezultat, echipa care dintre cele două ar ajunge la barajul pentru promovare eu consider că ar avea câștig de cauză. Va fi un meci echilibrat, va depinde de forma de moment, de șansă. Terenul este bun, ACS USV Iași va avea mulți susținători, dar și de la Pașcani s-au anunțat suporteri ce vor fi în tribune. Meciul este foarte important, dar nu neapărat decisiv, deoarece surprize s-au mai văzut. Vom delega cea mai bună brigadă pe care o vom avea disponibilă, acest lucru depinzând și ce delegări vor primi arbitrii noștri la eșaloanele superioare”, ne-a declarat Sorin Boca.

Derby-ul din Agronomie i-a fost încredințat arbitrului Gabriel Mihuleac (Liga 2), care va fi asistat de George Macovei și Radu Nistor (ambii din Liga 3)!

Sursa foto: ACS USV Iași / Facebook.

Citiți și: Citroën deschide comenzile pentru Noile C3 și ë-C3! Prețurile pornesc de la 14.990 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *