Trupa lui Eduard Sandu a susținut abia duminică primul său meci oficial din acest an. La începutul lunii n-a jucat în Cupa României pentru că este calificată direct în faza optimilor, ACS USV fiind deținătoarea trofeului la nivelul județului Iași, iar în prima etapă din 2024 a Ligii a IV-a ar fi trebuit să primească pe 10 martie vizita Stejarului Sinești, formație care însă s-a retras din campionat.

ACS USV Iași a învins campioana en-titre cu scor de neprezentare! Se apropie marele derby cu CSM Pașcani!

Startul oficial în 2024 a fost consemnat așadar duminică, la Cristești, pe terenul Moldovei, campioana en-titre a județului Iași, formație care anul trecut a ratat însă calificarea în Liga a III-a. Meci dificil, știindu-se rivalitatea dintre ACS USV Iași, clasată a doua la doar un punct diferență, și CSM Pașcani, liderul ierarhiei, meci încredințat arbitrului Gabriel Mihuleac, de Liga a II-a, propus pentru Superligă! Meci cu scântei, orgolii, meci de mare luptă, decis până la urmă de echipa mai lucidă, care a știut să gestioneze mai bine inerentul bagaj emoțional apărut la un joc cu asemenea încărcătură.

Antrenorul celor de la ACS USV, Eduard Sandu, a deschis scorul, iar Dănuț Tăcuțanu a majorat diferența până la pauză. În actul secund, Moldova a primit două cartonașe roșii, văzute de Bogdan Melinte și de antrenorul Ciprian Bucovanu, scorul final fiind stabilit de experimentatul atacant Alexandru Marin. 3-0 pentru ACS USV Iași, rezultat de care Sandu s-a declarat foarte mulțumit.

„Dacă vom da dovadă și în continuare de aceeași concentrare ca la jocul cu Moldova Cristești, o formație foarte bună, vom avea șanse bune de a fi noua campioană a județului Iași”, ne-a declarat Eduard Sandu.

Moldova Cristești a evoluat în următoarea alcătuire: Hărăguță – Cojocaru, Chelaru, Ichim, Radu (căpitan) – Melinte, Constantiniu, Grigoraș, Ștefan – Galan, Arcip (au mai jucat Micu, Popa și Bucovanu).

ACS USV Iași a mizat pe următorii jucători: Anton – Sărițeanu, Ad. Ilie, Tăcuțanu – Matei, Șerban, Izmană, Șova – Furtună, Danciu, Ed. Sandu (căpitan; au mai jucat Alex. Marin, Apreutesei, Onofrei, Turcu și Chiriac).

Mai sunt trei etape până la marele derby cu CSM Pașcani, programat pe 14 aprilie, în etapa a VII-a a returului, iar apoi vor mai fi încă opt runde. Nu este deloc exclus ca diferența de un punct să se păstreze până la meciul celor mai îndreptățite formații din Liga a IV-a ieșeană să se prezinte la barajul de promovare, atunci când se anunță încă de pe acum o confruntare de zile mari.

Citiți și: Electrificat, inteligent, confortabil: Noul Opel Corsa Hibrid pornește de la 17.678 euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *