Public mai numeros sâmbătă la Galați decât luni, atunci când cele două echipe încheiau 1-1 după ce Poli deschidea scorul, o altă deosebire în disputa contând pentru prima etapă din play-out fiind că Leo Grozavu a revenit pe banca ieșeană după ispășirea celor două etape de suspendare.

Oțelul a profitat încă din minutul 3, la o fază care nu anunța nimic, de apărarea ieșeană ca o sită mult prea rară, ca să nu duc comparația în zona lactatelor, dar Pop a șutat din unghi, iar Lung jr. a reținut. Marchioni a avut probleme și în tușă la un duel cu Pop, s-a încăpățânat să dribleze, dar a pierdut mingea la 20 de metri în fața lui Bodișteanu, acesta a intrat în careu și a șutat, din unghi dificil, însă portarul a respins.

Poli a încercat să acapareze mingea pentru a stopa elanul Oțelului, dar Mihai (cartonaș galben în minutul 17), care a pasat prea mult înapoi și a părut fără tonus, n-a prea fost omul de legătură pentru ca balonul să ajungă la Roman. Oțelul fusese totuși temperată, mai degrabă deliberat, deoarece a stat în permanență la pândă pentru a specula erorile și culoarele din defensiva oaspete. Stoperii Fl. Ilie și Samayoa au fost însă vigilenți, iar Ștefanovici a trimis în minutul 22, cu dreptul, de la 20 de metri, un șut pe lângă poartă.

Mai tăioasă a fost Oțelul în minutul 24, și mai articulată, dar Todoroski s-a descurcat bine în fața lui Bodișteanu, care aștepta să înțepe balonul pasat de Cisotti, iar mingea doar a trecut prin fața porții. Bordeianu a avut și el o intervenție salvatoare după un corner, respingând din fața lui Pop, care se și vedea deschizând scorul. Și-a arătat și Poli colții în minutul 28, pe un contraatac în care Mihai a fost deschis bine pe dreapta, dar a șutat fără vlagă, cu dreptul, peste poartă, de parcă nu i-a picat prea bine convocarea la lotul Under 21 al României, provocare pe care selecționerul Daniel Pancu i-a lansat-o și lui Ștefanovici.

Oțelul atât a așteptat, ca Poli să urce cu toată încrederea linia de fundași cât mai aproape de centrul terenului, iar în minutul 29 Zivulic a lobat pentru Maciel, care a intrat în careu și l-a executat simplu pe portarul de la Poli: 1-0. Trupa lui Dorinel Munteanu a forțat înscrierea și celui de-al doilea gol, iar Alex. Pop iar se și vedea autor, dar Lung jr. i-a suflat mingea pe care însă și Bordeianu o urmărea.

Oțelul s-a blocat bine pe centru, apărându-se aglomerat pentru că de pe benzi nu venea niciun pericol. Poli a avut ultimul cuvânt al primei reprize, dar Mihai, mult prea încrâncenat și îmbujorat, s-a dovedit lent și a fost blocat în minutul 41 la un șut cu dreptul din poziție bună, iar actul secund a început practic cu șutul lui Bordeianu peste transversală.

Firesc, Mihai a fost primul înlocuit (în minutul 58, cu Saghiri), statut pentru care a fost intens concurat de Kabran. Oțelul și-a continuat presingul, mulțumită că o ținea pe Poli în propria jumătate, Bodișteanu l-a testat pe Lung jr. cu un șut în minutul 67, dar experimentatul portar a reținut, tot el blocându-l excelent un minut mai târziu pe Lameira! Bettaieb îl înlocuise în minutul 69 pe Harrison, nu pe Kabran, care avea să părăsească terenul abia în minutul 75, în locul său intrând Buș, iar Allanzinho a fost trimis în locul lui Bordeianu. Brazilianul a trasat imediat o pasă prin fața porții, dar Buș a prelungit mingea în lateral, convins că va ajunge la Saghiri, dar acesta era mult prea în spate…

Poli se instalase în jumătatea Oțelului, echipă ce a ripostat în minutul 90+1, când Cisotti l-a deposedat pe Fl. Ilie, i-a pasat perfect lui Rusevic, care a șutat slab din poziție excelentă, iar Lung jr. a reținut. Allanzinho în schimb n-a știut să profite de respingerea greșită a lui Cisse și a întârziat șutul deși avea și varianta unei pase spre Bettaieb, ce aștepta mingea nemarcat în centrul careului…

Trupa lui Grozavu a încheiat seria de patru meciuri fără înfrângere și a rămas cu 17 puncte în clasament. Urmează o pauză de două săptămâni, iar pe 30 martie (ora 18:00) va juca tot în deplasare, cu FC Botoșani, ocupanta ultimului loc, cu 11 puncte.

Citiți și: Test Renault Austral Full-Hybrid: Terapie E-Tech!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *