Trupa lui Leo Grozavu, antrenor suspendat pentru acest joc, a încheiat sezonul regulat al Superligii cu o remiză la Galați, 1-1, după ce a condus cu 1-0 la pauză. Iar a condus, iar n-a câștigat, dar este neînfrântă în ultimele patru etape. A creat senzația în meciul în care Lung jr. a revenit în poartă și a purtat banderola de căpitan că și-ar fi putut impune punctul de vedere dacă n-ar fi fost din nou trădată de erori elementare în defensivă, erori însă ce pot fi puse și pe seama faptului că echipa n-a mai reușit și în ultima jumătate de oră să împingă prin presing și intrări tăioase, ca ale adversarilor, jocul cât mai departe de poarta lui Lung jr.

Tenis cu piciorul peste un fileu imaginar! Oțelul Galați – Poli Iași 1-1 (0-1)

Vecinele din clasament (Oțelul – locul 11, cu 33 de puncte, Poli – locul 12, cu 32 de puncte) s-au angajat pe un gazon alunecos la un veritabil joc de tenis cu piciorul, dintr-o jumătate de teren în cealaltă, cu mingi trimise peste un fileu imaginar situat la mulți metri înălțime! Nu era însă nici un fileu, așa că se mai întâmpla ca jucătorii să treacă și dincolo de propria jumătate, așa cum s-a petrecut în primele secvențe, când șutul pe jos, dar pe centrul porții, expediat de Roman din lovitură liberă, titular în premieră în acest an, a fost respins de portarul Pap, dar mai ales în minutul 7, când Itu, titularizat în locul lui Mihai pentru că era mai potrivit pentru un joc aspru, bazat mai mult pe luptă decât pe finețe, părea a avea un culoar bun de șut, dar a pasat pe dreapta, pentru urcarea harnicului fundaș Martac. El a centrat, dar lui Teles, de la Oțelul, nu i-a spus nimeni că se juca tenis cu piciorul, nu cu mâna, și a blocat, ca la volei, mingea trimisă de Martac. Era în propriul careu, „asistentul” Mihaela Țepușă îndrepta fanionul spre colțul terenului, dar „centralul” Iuliana Demetrescu a indicat penalty! Roman a alunecat chiar în momentul șutului, mingea a prins înălțime, dar a intrat în plasă în minutul 9, iar discuțiile dacă i-a atins cumva și piciorul stâng sunt deja tardive.

Poli Iași a provocat și spectatorii la acel tenis cu piciorul, doar că din tribune a venit înapoi o minge în capul lui Bordeianu, și abia în minutul 25 a ripostat concret și Oțelul, printr-o centrare de pe dreapta, dar Alex. Pop a reluat cu capul pe lângă poartă din preajma atacantului Harrison dintr-o bună poziție! Oțelul a început să pună mingea jos și să rămână mai mult în jumătatea ieșeană pentru a obține faze fixe, cum a fost cornerul din minutul 45, când fundașul central Yabre l-a „călărit” pe stoperul Fl. Ilie și a reluat cu capul, dar balonul a lovit bara din stânga lui Lung jr.!

Oțelul a centrat după pauză și mai precis spre mijlocul careului, dar Lung jr. a respins lovitura cu capul expediată de Cisse dintr-o poziție excelentă, dintre Bettaieb și Fl. Ilie. Avertismentele n-au prea fost băgate în seamă, nici tenisul cu piciorul nu prea mai funcționa, iar la două minute după ce Itu și Harrison fuseseră înlocuiți în minutul 69 cu Jatoba, respectiv cu Kabran, a picat inevitabilul gol egalizator! Martac rătăcea pe la mijlocul terenului, iar centrarea de pe banda stângă gălățeană l-a găsit nemarcat pe Maciel, la 6 metri de poartă, într-o fază în care și stoperul Samayoa și chiar „închizătorul” Marchioni ar putea da explicații. Plonjon pentru o lovitură cu capul care trimisă chiar și pe direcția portarului ar fi fost dificil de evitat golul, dar Maciel a „șters-o” spre colțul lung, iar balonul ar fi ocolit din nou poarta! Poli n-a scăpat însă de gol, pentru că Cisotti a urmărit balonul, a evitat ofsaidul (din camera VAR n-a intervenit nimeni), iar Ștefanovici doar l-a privit cum a echilibrat tabela!

Imediat, Martac a fost înlocuit cu Todoroski, Bettaieb a irosit pe dreapta o fază ce se anunța promițătoare, iar pentru ultimele zece minute au intrat și Allanzinho și Katanec, în locurile lui Roman, respectiv Bettaieb. Poli a încheiat meciul cu trei stoperi pentru a conserva rezultatul, dar și Oțelul era deja mulțumită că egalul a păstrat pozițiile din clasament și a lăsat și ea totul pe seama play-out-ului care va începe cu o nouă dispută între cele două formații, tot la Galați, dispută programată sâmbătă, de la ora 17:00, atunci când chiar se va juca pentru trei puncte, iar pe banca ieșeană va reveni antrenorul principal Leo Grozavu.

Citiți și: Viitorul MG2 va concura cu noile e-C3 și Panda! Avertisment și pentru Spring!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *