Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) vine în sprijinul elevilor de liceu, oferindu-le meditații gratuite la matematică, chimie și fizică, utile nu numai celor care doresc să urmeze una dintre facultățile USV, ci și celor care se pregătesc pentru susținerea examenului de bacalaureat. Deși cursurile se adresează în special potențialilor săi studenți, indiferent de facultatea pentru care optează, participanților nu li se solicită niciun fel de angajament față de USV Iași.

Meditațiile la matematică vor fi organizate prin Departamentul de Matematică al USV Iași și se vor desfășura on-site, în perioada 6 aprilie – 8 iunie 2024, în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 09:00 – 11:00, în Amfiteatrul A6, situat în clădirea principală a Universității. Pentru înscrieri, cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail la adresa andromeda.patrascu@iuls.ro, cu o serie de informații legate de liceul pe care-l urmează, profilul și alte detalii necesare desfășurării activităților.

În ceea ce privește meditațiile la chimie, acestea vor fi organizate prin Departamentul de Chimie al USV Iași și se vor desfășura în campus, în perioada 13 aprilie – 8 iunie 2024, tot în fiecare sâmbătă, în intervalul orar 08:00 – 10:00. Pentru înscrieri, tinerii interesați sunt rugați să trimită un email la adresa roxana.tucaliuc@iuls.ro, cu o serie de informații legate de liceul pe care-l urmează, profilul și alte detalii necesare desfășurării activităților. La fel se va proceda și în cazul solicitărilor pentru fizică.

USV Iași a organizat pentru prima dată pregătire la matematică, anul trecut, iar în decursul celor trei luni orele de meditație la matematică au fost frecventate de peste 120 de tineri din toată zona Moldovei.

„Mesajele pe care le-am primit de la cursanți, după ce au primit notele la bacalaureat, au fost mai mult decât încurajatoare. Au devenit studenți, notele ajutându-i să intre acolo unde și-au propus, iar acest fapt ne-a determinat să reluăm meditațiile și în acest sezon, în Universitate, din luna aprilie. Elevii ne pot urmări și pe canalele online «Matematica stepbystep», unde propunem rezolvări la posibile subiecte de bacalaureat”, a transmis asist. univ. dr. Andromeda Cristina Pătrașcu – Departamentul Științe Exacte al USV Iași.

Sursa foto: USV Iași.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

1 thought on “Meditații gratuite pentru elevii de liceu organizate de USV Iași!

  1. Este o initiativa minunata din partea Universitatii de Stiinte Vietii „Ion Ionescu de la Brad” din Iasi de a oferi elevilor de liceu meditatii gratuite la matematica, chimie si fizica. Personal, cred ca aceste cursuri sunt esentiale pentru pregatirea pentru examenul de bacalaureat, dar nu numai atat, pot reprezenta si o oportunitate pentru cei care doresc sa studieze la USV. Apreciez ca este deschisa tuturor, fara a impune angajamente fata de universitate. Ba chiar, initiativa de a pune la dispozitie pe canalul online „Matematica stepbystep” rezolvari pentru subiectele de bacalaureat mi se pare cu adevarat utila. Felicitari USV Iasi pentru aceasta initiativa si sper ca multi elevi sa profite de aceasta oportunitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *