Cupa Tester Grup 2022 a ajuns la a șasea ediție și va fi și în acest an scena pe care vor putea fi urmărite ultimele numere de virtuozitate din cadrul Campionatului Național de Off-Road! Zece titluri de campioni naționali au rămas de cucerit la Iași, doar două fiind deja acontate înaintea acestei a VII-a etape, ultima a sezonului. Se anunță așadar spectacole de gală atât vineri și sâmbătă, de la ora 09:15, pe complicatele trasee pregătite de organizatori, cât mai ales duminică, începând de la ora 10:00, pe platoul de la Păun, în proba de Trial, una la care sunt așteptați spectatori în număr cât mai mare, surprizele pregătite fiind pe măsură!

Susținerea Tester Grup și implicarea activă în ultimele ediții ale acestui eveniment plin de adrenalină vin din pasiunea pentru mașini, dar și din dorința de a da ceva în schimb comunității din care face parte, mai ales de a crea experiențe unice. Anul acesta vor fi prezente la eveniment și modele Land Rover potrivite pentru teren accidentat sau chiar off-road, însă vedeta evenimentului va fi emblematicul Defender.

„Putem spune despre Cupa Tester Grup că a devenit un eveniment de tradiție pentru noi întrucât acțiunea desfășurată în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Adventure 4×4 Iași a ajuns deja la a VI-a ediție. Evenimentul se desfășoară anual, într-o lună festivă pentru Grupul Tester, noiembrie fiind luna în care își aniversează anii. Sărbătorim 29 de ani de la înființare, ocazie cu care celebrăm toate rezultatele din ultimii ani și prin intermediul acestui eveniment aniversar, dedicat publicului ieșean și clienților noștri. Anul acesta aducem clienții Casa Auto în scena competiției sportive, urmând să fie piloții propriilor mașini la proba de Trial! O altă abordare a Cupei Tester Grup din acest an este și aceea de a oferi publicului ieșean acces, în număr cât mai mare, la Campionatul Național de Off-Road. Toți clienții au posibilitatea de a alege și de a testa mașinile preferate din cele 13 brand-uri din portofoliul Casa Auto și primesc invitația, cu toate coordonatele și programul evenimentului”, a declarat Cristina Vararu, director executiv Casa Auto, într-o conferință de presă desfășurată joi.

Și cum toată această experiență nu se putea concretiza fără aportul adus de  Clubul Adventure 4×4 Iași, președintele Raimond Chelban, director de  concurs, a precizat: „Am pregătit câte 100 de km de traseu pentru fiecare clasă, în fiecare zi. Traseul este foarte solicitant pentru pilot, copilot, cât și pentru mașini. Nu avem munte, dar am găsit cele mai dificile râpe și ravene. N-a prea plouat în ultima perioadă, dar tot am descoperit locuri în care echipajele vor avea serios de furcă. Avem probe speciale în traseu, foarte spectaculoase, dar proba cea mai frumoasă va fi cea de Trial, un veritabil balet pe 4 roți, duminică, pe Platoul 4×4 de la Păun. Acolo vom vedea toate mașinile la un loc într-o probă de viteză și îndemânare specifică acestui sport. Sper să vedem la Trial toate mașinile dacă unele nu se vor strica pe traseu! Organizăm această etapă într-un frumos parteneriat cu Casa Auto Iași, din 2017”.

Profesorul Adrian Sachelarie, de la Facultatea de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi” Iași, răspunde de toate detaliile tehnice și a precizat: „Vom verifica toate mașinile din punct de vedere tehnic, deoarece siguranța este mereu pusă pe primul plan. Vitezele de deplasare nu sunt mari, așa că tehnica pilotului și a copilotului vor face diferența în concurs”.

Pe lângă parteneriatul fructuos dintre Casa Auto Iași și Clubul Adventure 4×4, anul acesta partener de mobilitate este Groupama Asigurări, deoarece chiar și iubitorii de adrenalină au nevoie de asigurări suplimentare.

Citiți și Prim contact cu Mazda CX-60: Pretenții justificate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *