Pugilistul Eusebiu Tîrzoman, de la ACS Valea Lupului, are doar 19 ani și și-a trecut deja în cont o medalie de aur la Campionatele Naționale de box pentru seniori, desfășurate la Tg. Jiu, în chiar primul său an de concurs la această categorie de vârstă!

Eusebiu Tîrzoman a devenit campion național la categoria de greutate 60 kilograme, deși el de regulă concurează la 57 kg. N-a reușit însă să intre în timp util în categorie după un concurs în Polonia, dar chiar și la această categorie superioară a defilat până să cucerească medalia de aur, surclasându-și adversarii întâlniți în semifinală și finală! El s-a impus cu 5-0 atât în penultimul act, cu Ilie  Bîrsănescu (Brăila), cât și cu Marian Radu (Olimpia București) înainte să îmbrace tricoul de campion național!

Evoluția lui Eusebiu a fost entuziasmantă și a fost răsplătită de Evergent Investments, partenerul Federației Române de Box condusă de ieșeanul Vasile Cîtea, cu 3.000 de lei pentru premiul „Rising Star” cuvenit celui mai tânăr campion național!

„Eusebiu a obținut multe rezultate notabile în 2022, dar deja ne gândim la anul viitor, când va fi convocat la lotul național de seniori, pregătit de antrenorii Francis Vaștag și Gheorghe Napoleon. În februarie va participa la Cupa României Under 22, iar în aprilie la Campionatul European Under 22. De asemenea, de anul viitor Eusebiu va participa cu lotul național de box al României la turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024, un obiectiv care trebuie să recunoaștem că este foarte greu de atins, dar nu imposibil”, ne-a declarat Cătălin Cruceanu, președintele ACS Valea Lupului.

Vasile Cîtea, Eusebiu Tîrzoman, Cătălin Cruceanu.

Eusebiu Tîrzoman este campion național și la Under 22, a ocupat locul 2 la un turneu internațional la Sarajevo și s-a clasat al cincilea la Campionatul European Under 22, toate aceste rezultate din 2022 fiind obținute la 57 kilograme.

„Mulțumim pentru susținere dlui. Liviu Dulgheru, primarul comunei Valea Lupului, Consiliului Local Valea Lupului, precum și celor doi sponsori – Sitec Group și Casa Yriss”, ne-a mai spus Cruceanu.

Tot la Tg. Jiu s-a desfășurat și Campionatul Național pentru tineret (limita maximă de vârstă 18 ani), unde Ionuț Roman (63,5 kg), pregătit la CSS „Unirea” Iași de antrenorul Nicu Brânzei, a cucerit medalia de aur, iar Mihai Mindirigiu (67 kg) și Cornel Botezatu (54 kg), ambii pregătiți la CS Dumești de antrenorul Ion Băetu, au devenit vicecampioni naționali.

Citiți și: Apple amână debutul mașinii sale, autonome, pentru 2026!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *