CS Politehnica Iași a încheiat parcursul în Seria A a Diviziei A masculine de handbal în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte cu CSU din Suceava DivA, departajarea fiind favorabilă bucovinenilor pentru doar un gol diferență! Trupa lui Florin Spiridon s-a calificat pentru al doilea consecutiv în Play-Off-ul Promovare și nu putem uita că sezonul trecut nu s-a putut înscrie din cauza bugetului insuficient! Nu s-a schimbat mare lucru nici anul acesta, ba chiar echipa poartă și povara unei promisiuni neonorate din partea Consiliului Local Iași, dar și-a propus să-și măsoare forțele cu cele mai bune formații cu drept de promovare chiar dacă se va confrunta cu dificultăți de neacceptat când vine vorba despre performanță!

La prima vedere, obiectivul handbaliștilor de la CS Politehnica Iași nu era chiar dificil de atins, deoarece doar CSU Galați și Pietricica Neamț mai aveau drept de promovare din Seria A, însă ambiția formației sucevene de a se situa prima în clasament este cunoscută, dar și în meciurile cu celelalte trei formații-satelit era nevoie de atenție maximă pentru a nu apărea surprize neplăcute, deoarece orice rezultat conta în ierarhia finală. Zece victorii și două înfrângeri în contul handbaliștilor ieșeni, multe bucurii oferite suporterilor din partea unei formații în care jucătorii primesc o indemnizație lunară de câte 500 de lei din partea clubului, indemnizație dublată în acest sezon de un generos sponsor.

„Sigur că se putea și mai bine, dar eu îmi felicit băieții! Ne așteaptă însă un drum și mai greu”, ne-a declarat antrenorul Florin Spiridon.

„Nu de echipele adverse ne temem, ci de deplasările lungi!”

Rămâne însă neplăcuta amintire că în sezonul trecut echipa nu a putut participa în play-off-ul Promovare, însă se pare că de data aceasta se va prezenta, cu orice risc.

„Vor fi deplasări foarte lungi, iar dacă se va nimeri vreuna în mijlocul săptămânii vom pierde trei zile pe drum și nu știu pe câți jucători mă voi putea baza dintre cei care muncesc. M-am confruntat cu această problemă și la deplasări scurte, de câte o zi, când eram anunțat de câte unul, doi sau chiar trei jucători că nu se pot învoi. Nu de adversare de temem, ci de deplasările lungi. Cred că putem câștiga toate meciuri de pe teren propriu bazându-ne și pe minunații noștri suporteri, iar dacă vom merge în deplasări în formulă completă cred că putem reveni acasă cu câteva victorii. Ar fi o pregătire pentru ce ne-ar putea aștepta în Liga Națională, dar aceste deplasări trebuie susținute de un buget pe măsură. Va fi cumplit de greu, dar sper să ne putem bucura suporterii, vor asista la meciuri frumoase”, ne-a declarat antrenorul Florin Spiridon.

Vasile Manole, directorul CS Politehnica Iași, susține că echipa va participa în Play-Off-ul Promovare.

„Munca depusă de antrenorul Florin Spiridon în ultimii patru ani începe să-și arate roadele, am reușit să formăm o echipă competitivă ce are tot dreptul să fie sprijinită de comunitatea locală pentru a promova și apoi pentru a face față cu brio în Liga Națională, pe măsura pretențiilor unor oraș precum Iașul. Nu ne va fi deloc ușor, dar vom participa în play-off”, a adăugat prof. Vasile Manole.

„Ce ne-a stat în putere am realizat deja!”

Spiridon își cunoaște deja viitoarele adversare, dar spune că totul se reduce la bani, la ce buget va aloca fiecare grupare pentru a promova.

„CSM Reșița a promovat sezonul trecut, dar nu s-a înscris în Liga Națională, și ne vom întâlni cu ea din februarie, când va începe play-off-ul. Nu cred că are rost să promovezi pentru ca în elită să aduni doar câteva puncte. Este nevoie de un buget stabil, sigur”, a adăugat antrenorul de la CS Politehnica Iași.

Băieții însă și-au făcut datoria, dar încă își amintesc de promisiunea ce le-a fost făcută de Consiliul Local Iași la stabilirea bugetului pentru anul 2022.

„Mergeam în deplasare la Vaslui și băieții urmăreau pe telefoane ședința Consiliului Local Iași, în care le-a fost promisă suma de 400.000 de lei la rectificare. M-au tot întrebat de atunci când vor primi acești bani, le-am explicat că Iașul are alte probleme mai spinoase pe care trebuie să le rezolve, au înțeles și și-au văzut de joc. Ce ne-a stat în putere am realizat deja! Este însă mare păcat că nu suntem deloc băgați în seamă!”.

Potențial mare de progres

Trebuie spus că mulți dintre handbaliști au servicii din care își câștigă existența și vin la antrenamente seara, după o zi de muncă! Cât de dificil este de lucrat ne dezvăluie tot Spiridon.

„Băieții vin la handbal mai mult cu inima, de plăcere. Ei vin la antrenament după o zi de muncă, pe când eu i-aș vrea proaspeți de fiecare dată. Trebuie să adaptez mereu pentru a scoate maximum din cât pot ei să ducă. Jucătorii însă dau cât le stă în putință, îi simt că ar vrea și mai mult, dar că efectiv nu pot. De-ar fi motivați să facă doar handbal aș dubla imediat numărul de ore de pregătire, aș putea lucra mai mult tactic, mai multă individualizare etc. Toți băieții au potențial mare de a progresa, de asta și reușim să avem rezultate atât de bune în condițiile pe care le-am expus”.

Băieții n-au primit deja vacanță, ci vor continua să se pregătească și săptămâna aceasta pentru sezonul care se va relua în februarie cu cele mai bune opt echipe cu drept de promovare: CS Politehnica Iași, CSU Galați (din Seria A), CSM Alexandria, CSU Medgidia (din Seria B), CSM Reșița, CSU Tg. Jiu (din Seria C), Universitatea Cluj și CSM Sighișoara (din Seria D). Se va juca tur-retur, primele două clasate vor promova direct, iar locurile 3 și 4 vor susține „baraje” cu ocupantele pozițiilor 11 și 12 din Liga Națională.

Lotul care a obținut calificarea în Play-Off-ul Promovare este următorul: Sandu Ionică, Gabriel Păun, Andrei Gârtan – portari, Răzvan Drenceanu, Răzvan Foca, Sebastian Lătescu, Alexandru Ciobanu, Ștefan Ciobanu, Rareș Chiriac, Ștefan Folescu, Codrin Demir, Eduard Ghiga, Răzvan Brânduș, Sven Nivard, Alexandru Juverdianu, Constantin Mocanu, Dragoș Moroșanu, Florin Dimofte, Lucian Andriescu și Răzvan Mănăilă – jucători de câmp.

Citiți și: Apple amână debutul mașinii sale, autonome, pentru 2026!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *