Constantin Mocanu, „danezul” căruia Milano i-a amânat redebutul la CS Politehnica Iași!

V-am informat că antrenorul Florin Spiridon, de la echipa masculină de handbal CS Politehnica Iași, a legitimat doi jucători după desfășurarea primelor trei etape din Seria A a Diviziei A, al doilea eșalon autohton. Povestea interului Sebastian Lătescu ați aflat-o deja, iar acum vă propun să aflați tot ce este mai atractiv despre celălalt „danez” legitimat, pivotul căruia un city-break la Milano la sfârșitul săptămânii i-a cam dat peste cap planurile legate de handbal. Și nu numai!

Constantin Mocanu (24 de ani) a început să practice handbalul la Sala Grădinari cu prof. Lucian Istov chiar înainte de a ajunge în clasa a V-a la Liceul cu Program Sportiv, unde a intrat pe mâna prof. Costel Schender. Spune că a ocupat un loc 4, în 2016, la Bacău, la un turneu final la juniori II și în 2012 a bifat o calificare la un turneu final la ONSS (Olimpiada Națională a Sportului Școlar). În ultimele șase luni de juniorat a avut dublă legitimare și la CS Politehnica Iași, iar după ce a absolvit liceul a rezistat doar două săptămâni la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Nu-i prea era pe plac nici venitul obținut din handbal, acea vestită indemnizație lunară de 100 de euro, valabilă și astăzi, și a luat o decizie radicală: a plecat în Danemarca!

„Am vrut să mă rup oarecum de lume, am vrut să fiu singur, pe cont propriu. Mie îmi cam place riscul, chiar dacă am și de suferit. Oricum, aveam 19 ani și mai nimic în cap”, a mărturisit Constantin.

S-a dus la Aarhus, să studieze. Voia să devină asistent veterinar, dar nici acolo n-a rezistat prea mult, patru luni! S-a apropiat la șaizeci de kilometri de Copenhaga, la Holbaeck, dar nu s-a depărtat deloc de agricultură.

„Aveam permis doar categorie B, dar acolo unde am mers să mă angajez le-am spus că știu să merg cu tractorul. Seara mă uitam pe Google și pe YouTube cum se conduce, iar ziua eram la treabă. Eu preparam substanțele cu care era stropit pământul pe care se cultiva hrană pentru vite și porcine, precum și grâu, și tot eu conduceam tractorul cu care stropeam. Substanțele trebuiau preparate la mililitru, trebuia să fiu foarte atent să respect întocmai rețeta!”, a dezvăluit Mocanu.

A jucat și handbal de plăcere în Danemarca, parcurgând 25 kilometri până la Roskilde, dar după doi ani s-a întors acasă. A fost mulțumit cu cât a reușit să agonisească, iar la Iași, după o lună de stat acasă, de trei ani este angajat la un depozit de piese auto. A mers acolo cu gândul să învețe meserie și să-și deschidă propriul magazin de piese auto.

„M-am implicat foarte mult, m-am atașat de acel loc și am renunțat să-mi mai deschid propriul magazin. Câștig destul de bine, sunt mulțumit. A durat trei ani să revin la handbal pentru că la început tot timpul pe care-l aveam îl dedicam job-ului pentru a învăța cât mai mult într-un timp cât mai scurt. Acum mi-am mai aliniat lucrurile și mi-am zis că este momentul să mă întorc și la handbal”, a precizat Constantin.

A aflat că Politehnica Iași avea meci acasă cu CSU Galați în etapa a II-a a Seriei A și a venit la Sala Polivalentă să vadă echipa care-i avea în componență și pe Ionică, Moșneagu și Foca, colegii săi de la juniori. S-a prezentat la antrenamente, i-a atras atenția lui Spiridon și a fost legitimat înaintea jocului de la Focșani, din etapa a IV-a, desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute. De debutat însă a debutat numai Lătescu!

„Avea de mult timp achitată o excursie la Milano, nu puteam să nu-l las să plece”, ne declara Florin Spiridon.

Numai că acest city-break i-a încurcat lui Constantin rău tare socotelile.

„Mie îmi place foarte mult să călătoresc. M-am vaccinat doar ca să pot călători. Am fost în cinci țări anul acesta, dar n-a fost vorba despre destinații mai speciale. Anul trecut am fost în Cancun, dar de la Milano m-am întors luni și m-am simțit cam rău. Trei din patru teste rapide au fost pozitive, iar testul RT-PCR a fost tot pozitiv, așa că până pe 26 octombrie sunt în carantină. Sigur la Milano m-am infectat, la sală n-am mai fost dinainte de a pleca în Italia. După opt zile am dreptul la o nouă retestare și sper să fiu negativ. Am o zi de stat în casă și deja nu mai am stare”, a adăugat Mocanu.

Redebutul la CS Politehnica Iași nu se va petrece nici sâmbătă, la meciul cu CSU din Suceava Div A, programat în Sala Polivalentă, de la ora 17:00, și probabil că sunt șanse reduse să se producă în această lună.

„Eu chiar mi-am propus să acord atenție maximă handbalului. Nu vreau să ratez niciun antrenament, ci doar să fiu înțeles când voi avea o urgență legată de job și va trebui să mai lipsesc câteodată. Consider că pot ajuta echipa, îmi place colectivul, cred că putem obține rezultate frumoase împreună”, ne-a mai spus Constantin Mocanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *