Sebastian Lătescu, handbalistul Politehnicii Iași care învață fitness de la un rugbist! A muncit în Danemarca și acum joacă de plăcere, dar și din toată inima! 

Ieșeanul Sebastian Lătescu (22 de ani) este unul din cei doi handbaliști legitimați acum o săptămână de antrenorul Florin Spiridon la CS Politehnica Iași, formație care activează în Seria A a Diviziei A, al doilea eșalon autohton. A și debutat în victoria obținută la sfârșitul săptămânii trecute, în deplasare, cu CSM Focșani Div A, fiind folosit numai pe faza de apărare, dar speră ca la jocul de sâmbătă, programat în Sala Polivalentă, de la ora 17:00, cu CSU din Suceava Div A, să fie trimis și în atac pentru a trăi din nou bucuria golului.

Sebastian Lătescu are un frate mult mai cunoscut, Ștefan (pregătit de antrenorul Mihai Constantin la Scorpions Iași, el este neînvins în competițiile interne la box și i se anticipează un viitor măreț în kick-boxing), dar a doua zi după ce a luat examenul de bacalaureat, în 2018, a și plecat în Danemarca, acolo unde tatăl său lucra la o fabrică de pește. A lăsat în urmă junioratul petrecut la LPS Iași, început din 2010 sub comanda prof. Ciprian Agavriloaie, perioadă în care a participat la un turneu final la Alba Iulia, și s-a dus la capătul Danemarcei, la Marea Nordului.

„Am avut la încheierea junioratului o ofertă de la CSU Suceava, împreună cu alți doi colegi ai mei, Dragoș Moroșanu și Gabriel Păun, dar toți trei am refuzat-o. Am plecat în Danemarca pentru bani. Am lucrat la fabrica de pește pe care o coordona unchiul meu, și care acum este coordonată de tatăl meu. A fost o experiență de viață foarte utilă, am învățat să lucrez și să vorbesc cu oamenii. După un an, în 2019, au venit și mama și sora mea, Ana, doar Ștefan a rămas la Iași. Munceam până la ora 16 sau 17, iar în fiecare seară mergeam la sala de forță. Am și jucat handbal vreo patru luni, dar de prin 2020 mă tot bătea gândul să mă întorc acasă…”, a mărturisit Sebastian Lătescu.

A revenit la Iași în aprilie, iar de atunci Dragoș Moroșanu l-a tot chemat la antrenamentele handbaliștilor, dar el s-a dus la sală împreună cu fratele său, Ștefan, și a continuat să lucreze mult în sala de forță. Îi place mult fitness-ul și peste o săptămână va fi instructor cu acte în regulă, urmând să finalizeze cursul organizat la Weider Gym, acolo unde învață de la rugbistul Marian Moroșan (a și jucat sâmbătă pentru RC Gura Humorului în meciul de pe Stadionul „Tepro” cu CS Politehnica Iași), de la nutriționistul Adina Durac, de la medicul Valeriu Chirica (medicul fotbaliștilor de la CSM Politehnica Iași), de la Radu Preduchin și de la Cristian Istine.

„Voi căuta să lucrez ca antrenor la o sală de forță, voi căuta să mă angajez la Jandarmi sau în vreo altă structură de acest gen, dar voi acorda toată atenția mea și handbalului. Îmi convine foarte mult că antrenamentele sunt de la ora 19:00, este un colectiv foarte frumos și sunt convins că ușor, ușor vom începe să jucăm tot mai bine. Veniturile noastre nu provin din handbal, ne antrenăm de plăcere, jucăm de plăcere, dar din toată inima. Poate că atunci când vom avea rezultate mult mai bune vor apărea și banii, dar nu neapărat banii te fac să joci mai bine. Dacă tot m-am întors acasă nu puteam sta departe de handbal, nu puteam să nu vin să dau și eu cât pot o mână de ajutor. Am și jucat săptămâna trecută la Focșani, ne-am bucurat cu toții pentru victoria obținută, sper ca în meciul cu Suceava să fiu utilizat și în atac, dar mai ales să ne bucurăm și împreună cu publicul ieșean de o nouă victorie”, ne-a mai spus Sebastian Lătescu.

Antrenorul Florin Spiridon are, cel puțin deocamdată, numai cuvinte de laudă despre Sebastian: „După prima săptămână de antrenamente m-a și întrebat când îl legitimez. I-am acordat de atunci și mai multă atenție și dăruirea de care a dat dovadă m-a convins că va ajuta echipa. N-a lipsit de la niciun antrenament, am fost foarte mulțumit de cum a jucat la Focșani, ușor, ușor îl voi integra și în jocul de atac”.

Citiți și: PRODUCȚIA DE AUTOTURISME DIN ROMÂNIA A DEPĂȘIT 29.000 DE UNITĂȚI ÎN SEPTEMBRIE 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *