Trupa lui Leo Grozavu revine sâmbătă în Superligă după doi ani de absență și se va confrunta în deplasare, de la ora 21:30, cu CFR Cluj. Lotul n-a fost întărit cât și-ar fi dorit Grozavu să nu aibă emoții privind retrogradarea, dar cu toate acestea antrenorul s-a decis să rămână la Iași și să încerce să țină echipa pe linia de plutire. Încă așteaptă un fundaș central, un mijlocaș și un atacant, dar numai fotbaliști de certă valoare, poate chiar peste media Superligii!

Până atunci, însă, va trebui să se descurce cu ce are la dispoziție și să aleagă dintr-un lot de 25 de jucători, dintre care patru sunt portari! Pentru amintitul post, probabil la Cluj-Napoca va miza pe Jankov și Celeadnic, nord-macedoneanul având prima șansă la titularizare!

Grozavu va alege jucătorii care au excelat în cantonamentul de la Bansko. Linia de patru fundași îi va avea probabil în centru pe stoperii Fl. Ilie (transferat de la Universitatea Cluj-Napoca) și Katanec, flancați de Martac, pe dreapta, care probabil va fi preferat datorită experienței superioare, și Șerban (transferat de la FCSB), pe stânga. Tincu ar putea intra în discuție ca stoper, dar mai degrabă într-un sistem cu trei fundași centrali, deși Poli Iași (acesta va fi numele cu care formația ieșeană va juca în campionat) nu prea are jucători care să se preteze pentru acest sistem.

Grozavu va alege dintre Vașvari și Marchioni cine va juca în fața liniei de fundași, iar ca interi se va baza pe Roman, pe stânga, care ar putea fi chiar și căpitan dacă Tincu și Vașvari nu vor prinde primul „11”, iar pe dreapta ar putea debuta brazilianul Jatoba într-un meci oficial. Menționăm că interii Itu, Mogoș și Militaru n-au efectuat deplasarea.

Gheorghiță (FC Bihor) a lăsat o bună impresie în Bulgaria și are cele mai mari șanse să ocupe ca extremă dreapta locul rezervat jucătorului Under 21, la concurență cu Dumitru, pe stânga va apărea probabil Hlistei, la concurență cu R. Ion, nefiind însă exclus ca și brazilianul Luis Phelipe să fie introdus pe parcurs. Atacant central va fi ales între Vojtus și Harrison, primul pretându-se parcă mai bine pentru corvoada ce-l așteaptă.

Una peste alta, echipa pe care Leo Grozavu o va alinia sâmbătă ar putea avea patru jucători noi față de lotul care a promovat detașat în Superligă. Candidații sunt Fl. Ilie, Șerban, Jatoba și Gheorghiță, iar Grozavu așteaptă întăririle pe care le-a tot cerut și nici până acum nu prea le-a primit…

Sursa foto: CSM Politehnica Iași / Facebook.

Citiți și: Renault Arkana facelift se prezintă cu Esprit Alpine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *