Play-out-ul Superligii a ajuns la mijloc. Primele patru etape au fost fără victorie pentru Poli Iași, trei dintre meciuri fiind susținute în deplasare, toate fiind pierdute la limită. Un singur meci în Copou, cel de debut al antrenorului Tony, succesorul lui Leo Grozavu pe banca tehnică ieșeană, acel 0-0 cu FC Universitatea Craiova. Un singur gol marcat în aceste patru importante dispute, cel prin care Roman deschidea scorul în minutul 26 al confruntării din deplasare cu FC Botoșani, din etapa a II-a. Vremurile în care Poli Iași înscria mai mult de un gol pe meci ajung tocmai prin decembrie, pe la începutul returului sezonului regulat, iar excepția cu Rapid (acel 3-1 de la final de februarie) rămâne doar o excepție din moment ce formația ieșeană marchează atât de rar. Nici nu primește prea multe goluri, dar pentru a rezista în Superligă are nevoie de victorii…

Poli Iași susține sâmbătă, în Copou, al cincilea său meci în play-out, de la ora 15:00 urmând să se confrunte cu FC Voluntari, formație de care o despart trei puncte și două locuri în clasament, gruparea ilfoveană ocupând locul 6, primul scutit de emoțiile retrogradării. Tony a admis că meciul este decisiv și se leagă foarte mult de atitudinea manifestată de formația sa etapa trecută, când a cedat cu 0-1, în deplasare, cu Dinamo București, după ce a jucat din minutul 20 cu un om mai puțin pe teren, Bouhenna fiind eliminat, dar și cu imaginea lui Luca Mihai dus de urgență cu salvarea la spital în fața ochilor. Tony a declarat că Luca încă are dureri de cap, de urechi și la fel de mult insistă pe unitatea creată în vestiar în urma accidentării talentatului fotbalist Under 21 pentru meciul în care nu-l va putea folosi nici pe Bouhenna (suspendat), iar Samayoa, Buș și Marchioni sunt anunțați incerți.

„Dacă ne păstrăm determinarea din meciul cu Dinamo n-avem cum să nu ne salvăm. Vom lupta până la ultimul fluier pentru a salva Poli Iași. Voi trimite 11 luptători pe teren și aștept ca publicul să fie al doisprezecelea. Sunt convins că și publicul ieșean este supărat pentru ce am pățit în meciul cu Dinamo, când nu meritam să pierdem, un meci în care n-am fost respectați! Băieții vor să câștige pentru a-i dedica lui Luca victoria”, a declarat Tony.

Antrenorul de la Poli Iași a fost însoțit la conferința de presă de joi, din Copou, de stoperul Florin Ilie, cel care după eliminarea lui Bouhenna l-a înlocuit pe Roman, fotbalistul pe care Tony a ales să-l sacrifice în minutul 20 al confruntării cu Dinamo, stoper despre care a precizat că a făcut un meci extraordinar.

„Ne așteaptă un meci crucial, din care trebuie să scoatem maximum, altfel ne va fi foarte greu. Am vorbit destul de mult până acum, dar a sosit momentul să demonstrăm că suntem datori clubului și acestui oraș să ținem echipa în Superligă. Dacă vom avea și suporterii lângă noi sunt sigur că vom obține toate punctele. Am avut miercuri un apel video în vestiar cu Luca. Este puternic și vom da totul pentru a-i dedica victoria”, a menționat Florin Ilie.

Citiți și: Dacia deschide comenzile pentru Noul Spring de la 10.990 de euro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *