A rămas mai puțin de o săptămână până când ieșeanul Ștefan Lătescu, pregătit de antrenorul Mihai Constantin la Scorpions Iași, va pleca spre Osaka, acolo unde pe 3 decembrie va lupta în K-1 World Grand Prix împotriva campionului mondial Mahmoud Sattari, neînvins la profesioniști!

Sursa foto: Dynamite Fighting Show.

Au trecut zece ani de când un alt ieșean pregătit de antrenorul Mihai Constantin la Scorpions Iași, Cătălin Moroșanu, lupta în K-1, însă Cătălin avea atunci 28 de ani. Ștefan va urca în cel mai râvnit ring în luna în care va împlini 21 de ani și l-am întrebat dacă n-a sosit cam devreme pentru el această provocare.

„Cam devreme, recunosc, dar nu puteam să n-o accept. K-1 Japan rămâne cea mai puternică promoție, acolo urcând în ring doar cei mai buni luptători. Dacă acum aș fi refuzat, nu era exclus ca vreo câțiva ani, indiferent de rezultatele mele, să nu mai fi intrat în vizorul lor. Mi s-a garantat încă un meci și în 2023, an în care probabil voi semna și cu altă promoție de mare anvergură, din Europa”, ne-a declarat Ștefan Lătescu.

Mai mult, Ștefan a fost de acord să lupte la categoria de greutate 90 kilograme, una care îi este mult mai familiară campionului iranian în vârstă de 31 de ani. Se văd pe chipul tânărului luptător ieșean urmele luptei cu kilogramele. Pomeții au devenit mai proeminenți, bărbia pare ceva mai ascuțită, dar multiplul campion național și la box are deplină încredere că va avea suficientă vlagă și la 90 de kilograme după ce în octombrie, la Iași, l-a demolat pe gigantul olandez Sam Tevette. 

„Nu este exclus să fiu deja în categorie când plecăm spre Japonia. Mă simt bine pregătit, am lucrat intens și cu preparatorul fizic Lucian Popa, abia aștept marele meci”.

Pregătirea a fost condimentată cu câteva zile de antrenamente la Buzău, cu fostul pugilist Bogdan Dinu, iar deplasarea spre Osaka va începe luni. Lupta va avea loc sâmbătă, 3 decembrie, însă Ștefan nu-și face griji în privința acomodării.

„N-am avut probleme cu diferența de fus orar nici când am concurat în Thailanda. Voi fi foarte concentrat la meciul cu Sattari, va fi cel mai dificil adversar pe care l-am întâlnit până acum. Are însă și puncte slabe, pe care sper să le pot exploata pentru a încheia anul cu o victorie mare”.

Maestrul Mihai Constantin susține că de zece ani îl pregătește pe Ștefan pentru un astfel de meci și că Mike Tyson avea deja cucerite la 20 de ani toate centurile.

„Este o șansă uriașă pentru Ștefan, a fost practic o propunere de nerefuzat! Ștefan a fost monitorizat cu atenție pe parcursul anului, iar meciurile pe care le-a reușit și maniera în care a obținut victoriile i-au convins pe organizatori să-i propună un loc în gala de la Osaka. Probabil s-au gândit să-i ofere lui Sattari, care are și cetățenie japoneză, un adversar cu mai puțină experiență la acest nivel, dar nu va avea deloc un meci ușor cu Ștefan. Este foarte motivat, știe ce șansă i se oferă, se simte foarte bine și la 90 de kilograme. La Iași avea 98 kg când l-a învins pe Tevette, acum are 91. Diferența în meciul din K-1 cred că se va face la brațe, amândoi excelează la acest capitol. Ștefan este într-o formă foarte bună, eu am foarte mare încredere că va reuși să se impună”, a precizat Mihai Constantin.

1 thought on “Totul sau nimic! Ieșeanul Ștefan Lătescu pleacă luni în Japonia să înfrunte campionul mondial!

  1. Aștept cu nerăbdare acest meci îl cunosc de mic pe Stefan sînt sigur că va face un meci mare are potențial și o voință de fier.Succes Stefan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *