Chiar dacă nu are nicio echipă calificată la competițiile pentru calificarea la turneul final al Champions League, futsalul românesc va fi reprezentat de doi arbitri din Iași! Cele mai bune șaisprezece echipe de futsal din Europa se vor întâlni în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie pentru a obține calificarea la turneul final. Vor fi organizate 4 grupe de câte 4 echipe, câștigătoarea fiecărei grupe obținând dreptul de a participa la Final Four, etapă care se va desfășura anul viitor și va desemna campioana Europei.

Arbitrii internaționali ieșeni Vlad Ciobanu și Bogdan Hanceariuc (foto, centru) au fost delegați de UEFA pentru a oficia în grupele organizate la Riga (Letonia) și Priștina (Kosovo). 

Astfel, Vlad Ciobanu va avea ocazia să arbitreze cea mai titrată echipă din futsalul european, Barcelona, câștigătoare de 4 ori a Champions League, ultima dată în 2022, campioana Italiei (Citta di Eboli), campioana Franței (Etoile Lavalloise) și campioana Letoniei (FC Riga), echipă la care evoluează cel mai bun jucător de futsal din toate timpurile, portughezul Ricardinho. Ciobanu va avea colegi din Croația, Anglia și Suedia, observatorul delegat fiind din Norvegia, iar cel de arbitri din Portugalia.

Bogdan Hanceariuc a fost delegat de UEFA în Kosovo, unde se vor confrunta Kairat, campioana Kazahstanului, Benfica Lisabona, ambele câștigătoare ale competiției europene în anii precedenți, SK Dubovec (campioana Sloveniei) și FC Priștina, campioana Kosovo. Colegii internaționalului ieșean vor fi din Franța, Elveția, Cehia. Observatorii pentru aceste jocuri au fost delegați din Croația și Spania.

Cei doi ieșeni sunt cei mai buni arbitri români la futsal, Vlad Ciobanu fiind în Elite Category, iar Bogdan Hanceariuc în First Category.

Citiți și Service de ultimă generație la Casa Auto Valea Lupului! Construit pentru Logan, pregătit pentru Bigster!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *