Prima ediţie a Cupei „Moş Crăciun” la judo pentru categoriile de vârstă Under 13 şi Under 15 (masculin şi feminin) s-a bucurat în decembrie 2019 de un real succes, fiind întâia oară când de organizare s-a ocupat valorosul judoka ieşean Vlăduţ Simionescu, pregătit la CS Politehnica Iaşi de antrenorul Costel Năftică. Vlăduţ şi-a făcut planuri şi pentru acest an, însă în cele din urmă a hotărât să anuleze competiţia. „Este foarte greu de organizat un concurs în această perioadă atât de dificilă. Nu putem să le solicităm copiilor să se prezinte cu test pentru COVID-19 efectuat. În plus, la ediţia din 2019 au participat şi sportivi din Ucraina şi Republica Moldova şi nu vreau să renunţăm la caracterul internaţional al competiţiei”, a explicat sportivul care era ca şi calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 dacă pandemia n-ar fi întrerupt ultimele concursuri în care se mai puteau acumula puncte şi n-ar fi amânat cea mai importantă competiţie sportivă!

Citește și: Handbaliștii de la CS Politehnica Iași au confirmat participarea în Divizia A! Când ar putea începe campionatul!

Fondurile pe care Vlăduţ Simionescu miza în organizarea Cupei „Moş Crăciun” prin Asociaţia Sportivă de Judo Simionescu nu vor fi însă reportate pentru 2021. „Ca şi în 2019, aş fi fost ajutat de sponsori generoşi pentru a putea organiza întrecerea, oameni care au înţeles că trebuie făcut totul pentru a putea ajuta nişte copii care practică judo. Sunt mândru că am prieteni precum Iulian Diaconescu şi Andrei Vasilache şi cu ajutorul lor vom merge la trei cluburi din judeţul Iaşi, unde vom împărţi echipament sportiv şi materiale sportive generale şi specifice. Copiii au nevoie de echipament, am realizat acest lucru când le-am oferit kimono-uri la ediţia trecută”, a precizat Simionescu.

Astfel, în decembrie, Vlăduţ va fi Moş Crăciun pentru judoka de la AS Viitorul Brăeşti, ASC Viitorul Tg. Frumos (la ambele grupări antrenor este Adrian Hamac) şi CS Vlădeni Plus (Dana Tudosă). „Va fi un imbold pentru antrenori să descopere în continuare talente, iar copiii vor simţi că primesc şi mai multă atenţie. Cele trei grupări au început să aibă şi rezultate, se vede deja pasiunea şi priceperea celor doi antrenori. De altfel, Robert Bălan, de la Vlădeni, un sportiv în vârstă de 17 ani, se pregăteşte deja de ceva vreme cu noi în sală şi ne dorim să putem sprijini cât mai multe grupări din judeţul Iaşi unde se practică judo ca să poată fi descoperite cât mai multe veritabile talente”, a menţionat Vlăduţ Simionescu, mulţumindu-le pentru implicare şi reprezentanţilor Decathlon şi Weider.

Altfel, Simionescu îşi continuă acasă pregătirea pentru următoarele concursuri la care va mai participa în acest an, atât Grand-Prix-ul de la Zagreb, la care a urcat pe podium, cât şi Campionatele Europene de la Praga fiind programate în decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *