ACS USV Iași, formația de fotbal a clubului sportiv al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași condus de prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale, a promovat duminică în Liga a III-a! După ce în urmă cu o săptămână se impunea în deplasare cu 2-1, formația ieșeană, pregătită de antrenorul-jucător Eduard Sandu, s-a impus cu 2-0 (0-0) astăzi, în manșa-retur, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, în fața echipei ACS Prosport Vârfu Câmpului (Botoșani).

ACS USV Iași a abordat disputa fără unul din titularii săi de drept, Andrei Sărițeanu, care în tur a suferit o fractură de piramidă nazală, dar a acaparat mingea încă de la începutul disputei, însă primul moment important l-am consemnat în minutul 8, când transversala porții ieșene a fost zguduită cu un șut din afara careului! Riposta a venit în minutul 20, dar șutul puternic expediat de Marin, de la 14 metri, a fost respins în corner de portarul advers. Același Cârciu avea să se opună cu mult succes chiar și în minutul 28, când a apărat penaltiul executat de Sandu, obținut de Furtună, dar a mai avut o intervenție salutară și pe finalul primei reprize, singur cu Marin!

Actul secund a debutat cu lovitura de cap a lui Tăcuțanu, în urma unui corner, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă, însă în minutul 55 Matei a comis un fault inutil în propriul careu, arbitrul a acordat penalty, dar și Cotea s-a dovedit în zi de grație și a respins! ACS USV Iași n-a mai așteptat și vreun alt avertisment, iar Izmană l-a angajat bine pe Marin în minutul 62, atacantul central a pasat precis, pe jos, în fața porții, iar Danciu a deschis scorul de la 7 metri!

Furtună a centrat perfect în minutul 77 pentru Marin, dar atacantul a reluat cu capul peste transversală, însă în minutul 90+4 i-a pus el mingea pe cap lui Turcu, care a profitat de ieșirea neinspirată a lui Cârciu și a reluat în plasă, stabilind scorul final al disputei, 2-0!

ACS USV Iași (antrenor-jucător Eduard Sandu) a evoluat în următoarea componență: Cotea (căpitan) – S. Matei (Cucoș), Ad. Ilie, Tăcuțanu – Onofrei, Șova (Danciu), Izmană, Șerban – Furtună (Plop), Marin, Sandu (Turcu). Rezerve neutilizate au fost Anton – Cuibuș, Tânăru și Safta.

„Munca și implicarea tinerilor noștri dau roade, iar promovarea în Liga a III-a este cea mai frumoasă performanță de până acum. Universitatea este pentru prima dată reprezentată într-o ligă națională, ceea ce ne motivează și mai mult”, a precizat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale și președintele ACS USV Iași.

ACS USV Iași readuce Iașul în Liga a III-a după paisprezece ani de absență, ultima echipă care a evoluat în al treilea eșalon fiind Politehnica Iași 2. ACS USV va fi a doua formație a județului Iași în Liga a III-a, alături de Știința Miroslava.

Citiți și Test Autoplay: Noul Renault Scenic E-Tech – ÎNCÂNTĂTOR!

2 thoughts on “ACS USV Iași a promovat în Liga a III-a după o manșă-retur cu două penaltiuri ratate!

  1. Felicitări ACS USV Iași pentru promovarea în Liga a III-a! Este extraordinar să vedem cum echipa a depășit obstacolele și a revenit după 14 ani de absență. Mă întreb cum va influența această reușită moralul și performanța echipei în sezonul viitor? Succesul de astăzi ar putea marca începutul unei noi ere pentru fotbalul ieșean. Ce credeți că va aduce viitorul pentru ACS USV Iași?

    1. Bună ziua! Municipiul Iași a revenit după 14 ani de absență în Liga a III-a. ACS USV Iași are abia doi ani de când s-a transformat din Asociație Sportivă în Asociație Club Sportiv și chiar este o reușită promovarea din acest an, având în vedere concurența acerbă din partea formației CSM Pașcani. Îmi doresc ca ACS USV Iași să reziste în Liga a III-a în viitorul sezon și pe parcurs să devină una dintre grupările de temut. Să fie o echipă foarte greu de învins pe propriul teren, să fie o echipă din ce în ce mai îndrăgită la Iași, la care publicul să vină s-o vadă cu plăcere, să fie o alternativă frumoasă a formației Poli Iași și, nu în ultimul rând, să aibă porțile deschise pentru tinerii jucători ieșeni cu potențial, tineri însă care au nevoie de încredere, sprijin și de jocuri în picioare la seniori pentru a putea progresa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *