Poli Iași s-a confruntat sâmbătă, pe terenul 2 din Copou, cu CSM Pașcani, venită din vacanță pentru a se pregăti de fazele preliminarii ale Cupei României. Destul de încărcați din punct de vedere fizic, jucătorii de la Poli Iași s-au impus cu 13-3 (8-2). În prima repriză au înscris Teixeira, Roman, Ștefanovici (câte două; al doilea gol al lui Roman a fost din lovitură liberă de la 20 de metri), Harrison (șut bine plasat din marginea careului) și Ispas (câte unul), pentru ca în actul secund să puncteze Vl. Ilie (două), L. Mihai (într-o foarte bună dispoziție de joc), Soares (cu o frumoasă lovitură cu capul; a mai avut și o bară, tot cu capul) și Jatoba (câte unul). Golurile pășcănene au fost înscrise de Codreanu, Amarii și Purcariu.

Vreo cincisprezece spectatori și-au arătat și ei nedumerirea de ce staff-ul tehnic al formației Poli Iași a decis să închidă porțile terenului 2 la meciul amical de sâmbătă, cu CSM Pașcani! „Antrenament cu porțile închise” i-a zis conducerea clubului, deși a fost limpede un meci de verificare, însă o explicație logică în privința deciziei n-am auzit!

„Bine că atunci când aveți nevoie de noi știți să deschideți porțile, iar când nu aveți nevoie le închideți”. „Cu același respect vă vom trata și noi”. „Joacă băiatul meu în acest meci amical. Cum să n-am voie să-l văd?”. Sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor care au început să se răspândească după vreun sfert de oră, văzând că nu sunt șanse să fie primiți la meci.

M-am conformat deciziei, pe care n-am înțeles-o, dar am primit-o cu respect, însă am mai rămas în zonă ca să nu-mi pară chiar rău că am bătut degeaba sâmbătă dimineață drumul până în Copou! Am fost invitat să intru la meci după minutul 20, iar atașamentul față de culorile Iașului și datoria de a vă informa corect m-au determinat să accept.

Am găsit pe teren echipa cu care antrenorul Tony da Silva a început meciul: Fernandes – Camilo, Fl. Ilie, Silva, Ispas – Roman, D. Ciobanu, Bordeianu – Ștefanovici, Harrison, Teixeira. Au fost titularizați portarul Fernandes (a retrogradat cu FC Voluntari și a scăpat mingea în poartă la golul al doilea, o minge înaltă, dar deloc înșelătoare), Camilo și D. Ciobanu, jucători care se pregătesc de multe luni la Poli, dar care n-au debutat deocamdată, precum și doi dintre cei trei jucători aduși din ligile inferioare ale Portugaliei – Silva, respectiv Teixeira. Repriză la discreția celor de la Poli, rezistență modestă întâmpinată din partea ocupantei locului secund din Liga a IV-a ieșeană, la egalitate de puncte cu câștigătoarea ACS USV Iași, care duminică, de la ora 17:30, va susține pe Stadionul „Emil Alexandrescu” manșa-retur (în tur a câștigat cu 2-1, în deplasare) a confruntării cu ACS Prosport Vârfu Câmpului (Botoșani) contând pentru barajul de promovare în Liga a III-a.

Poli a evoluat după pauză în următoarea alcătuire: Ailenei – Todoroski, Ungurenașu, Soares (al treilea dintre portughezii de care aminteam mai sus), Atanaskoski (preferat deși și Ionuț Panțîru, de la FCSB, și-ar fi dorit un împrumut la Poli) – Marchioni, Itu, Jatoba – L. Mihai, Tailson, Vl. Ilie. Au mai jucat portarul Niga, mijlocașul dreapta Matei Tănasă, descoperit și inițiat la Didi Junior Iași, și-a încheiat junioratul la FCSB, iar sezonul trecut a promovat cu Gloria Buzău, precum și doi tineri, D. Dobrean (20 de ani) și M. Camarena (cetățenie americană), dar numai Dobrean va merge luni în cantonamentul din Bulgaria.

Prea multe de spus din repriza a doua nu prea sunt, doar că brazilianul Tailson a ratat din toate pozițiile, așa că devine limpede că postul de atacant este prioritar pentru cele trei-patru transferuri ce mai sunt așteptate a fi efectuate până la ora primei etape. Jucătorii care au încheiat reprizele au intrat imediat pe mâinile preparatorului fizic, iar cei care au ieșit mai repede au dat ture de teren, dar nu singuri, ci însoțiți tot de preparator sau de un secund, nefiind deloc exclus ca, deocamdată, cuvântul de ordine la Poli să fie o pregătire fizică ireproșabilă! Un tonus general bun pentru jucătorii echipei ieșene, jucători care se confruntă cu datorii de aproape trei luni la salarii, la care se adăugă bonusurile și primele pe care le au de încasat!

CSM Pașcani (antrenori Răzvan Boroeanu și Dan Condurache) a evoluat în următoarea componență: Daniliuc – Enache, Apostol, Ungureanu – Dumea, Tomac, Garbatiuc, Codreanu, Amarii – Hoțoi, Cîrja (au mai jucat Ursache, Lipovanu, Moldovan, Purcariu, I. Babătă și Zaharia).

Poli Iași a comunicat după meciul amical lotul care se va pregăti la Bansko (Bulgaria). Din cei 25 de jucători, 14 au făcut parte din lotul cu care Poli a evitat retrogradarea în ultimul ceas: Ailenei, Niga – portari, Todoroski, Fl. Ilie, Samayoa (ajunge direct în Bulgaria), Ispas, Ștefanovici, Bordeianu, Marchioni, Itu, Jatoba, M. Luca, Roman și Harrison – jucători de câmp. N-a fost inclus în lot Gheorghiță (probleme medicale), dar nici tinerii Fărcaș și Hrib, care se pare că vor fi împrumutați după ce au bifat ca juniori două sezoane la echipa mare. Merg însă în cantonament D. Ciobanu și Camilo, nu și Ungurenașu, dar a dispărut și Ilieș, un alt junior de la Academia Poli Iași.

Ceilalți jucători de pe lista pentru Bulgaria, unde din cele patru-cinci meciuri amicale sunt perfectate doar cele cu Radnicki Niș și TSKA Sofia, sunt veniți de câteva zile în Copou: Fernandes – Atanaskoski, Soares, Silva, Teixeira, Tailson M. Tănasă și Dobrean.

Staff-ul tehnic de la Poli Iași are următoarea componență:

A1: Tony Da Silva;

A: Rui Machado, Steven Sanches, Joao Fernandes;

PF: Christian Gonzales;

AP: Radu Sardescu;

TM: Marius Onofraș;

As. M: Andrei Gîdea;

K: Tudor Crețu, Alex Enea;

Mag: Gheorghe Ungheanu;

F-V: Emi Isac.

Citiți și Test Autoplay: Noul Renault Scenic E-Tech – ÎNCÂNTĂTOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *