Poli Iași anunță transferuri după transferuri, transformând vestiarul din Copou într-o veritabilă legiune portugheză. Jucători fără nume, luați la legătură, culeși de prin ligi inferioare de pe locuri din coada clasamentului, au fost aduși la echipa care a dat și sezonul trecut rateuri în serie la transferuri, echipă care a evitat în ultimul ceas retrogradarea, echipă a unui club care nu este în stare să-și țină în frâu datoriile și să-și răscumpere identitatea! În goana după noi transferuri, Poli Iași și-ar fi putut asigura serviciile unui fost jucător al său, un ieșean de pe urma căruia s-a ales cu 200.000 de euro, dar a preferat un necunoscut!

Cum și-a ignorat Poli Iași un fost jucător ce i-a adus 200.000 de euro!

Ionuț Panțîru (28 de ani) venea la Politehnica Iași în ianuarie 2017 după ce la finalul lui 2016 era chemat de la Știința Miroslava în probe alături de colegul său, talentatul mijlocaș Alexandru Izmană. Panțîru a fost cooptat în lot, iar Izmană se pregătește acum cu ACS-USV Iași de manșa-retur a barajului de promovare în Liga a III-a. Au fost colegi și când deveneau vicecampioni naționali Under 16 cu formația LPS Iași pregătită de antrenorul Andrei Marian, iar Ionuț a ajuns la Miroslava pentru că antrenorul Dănuț Munteanu a fost receptiv când i s-a spus că un jucător cu potențial imens se risipește la Sighetu Marmației! Un fost fotbalist emblematic al Iașului a știut când să ofere o utilă mână de ajutor unui fundaș stânga ce mereu a impresionat prin atitudine și devotament.

Calitățile lui Ionuț au devenit vizibile și în primul eșalon, iar în vara anului 2019 a fost transferat la FCSB, pentru 200.000 de euro. Bani mulți cu care s-a ales gruparea ieșeană, un transfer mai mult decât profitabil. Panțîru i-a cucerit și pe suporterii FCSB, a devenit titular incontestabil și începea să simtă cum i se deschid și porțile echipei naționale, dar când lumea-i era mai dragă a venit acea stupidă accidentare din aprilie 2021, provocată de colegul său, Șut! Au urmat ani de chin din cauza unor erori medicale și trei intervenții chirurgicale! Speranțele se năruiau și se tot împuținau pentru că recuperarea nu era deplină! Chiar se auzeau zvonuri că nu va mai putea juca vreodată la nivelul pe care-l atinsese, ba chiar că nu va mai putea reveni vreodată pe teren!

Sunt însă multe luni de zile de când Ionuț, prin tenacitatea sa, a depășit acele momente grele. Musculatura piciorului afectat nu a ajuns la parametrii doriți, dar asta nu-l împiedică deloc să se pregătească așa cum este el obișnuit, să fie cel mai bun la testele fizice. La Iași era singurul care trecea cu bine testul Gacon, însă prezentul este cel care contează. Iar prezentul spune că mai are un an de contract cu FCSB, formație care după ce a devenit campioană și-a amplificat pretențiile și nu-i poate oferi minutele de care are nevoie pentru a încerca să revină în top.

Ionuț Panțîru păstrează însă o dorință tangentă poate cu nebunia de a recupera cei trei ani pierduți. Muncește ca un salahor și este tot în fruntea jucătorilor de la FCSB la testele fizice. Dar se pare că pentru Poli Iași n-a fost suficient pentru a-l împrumuta. Se știa că în Copou este căutat un fundaș stânga, dar a fost preferat  un necunoscut, Atanaskoski! La cât de pricepuți s-au dovedit oficialii ieșeni cu transferurile sezonului trecut avem tot dreptul de a fi rezervați și să ne întrebăm dacă nu cumva Panțîru ar fi fost o variantă mai bună. Era deja acomodat cu tot ce înseamnă Poli Iași și ar fost din nou gata să dea totul pentru fotbal.

Am solicitat luni după-amiază grupării din Copou o poziție oficială despre varianta împrumutului lui Ionuț Panțîru și de ce nu s-a materializat. N-am primit nimic nici după 24 de ore, or fi ocupați oamenii cu probleme mult mai importante.

Poate ar fi fost însă momentul ca Poli Iași să dea dovadă și de inimă, nu doar de pragmatismul atât de prezent în lumea fotbalului, așa cum cu ani în urmă a procedat Dănuț Munteanu. Poate era cazul chiar să și riște cu un jucător care i-a adus acum cinci ani 200.000 de euro! Au fost discuții privind împrumutul lui Panțîru și se spune că n-au fost suficiente garanții că jucătorul ar fi scăpat de problemele sale medicale, însă nici măcar n-a fost supus vreunui examen medical! Dar să fie primul la teste și-n cantonamentul din aceste zile din Olanda n-ar prea fi posibil dacă într-adevăr s-ar confrunta cu probleme medicale.

A fost însă preferat un necunoscut în fața unui fost fotbalist al clubului care avea nevoie de o mână întinsă. A așteptat-o cu speranță, cu emoție, din partea fostului său club, club care a preferat să-l ignore! Club care însă aruncă și-n această vară, ca și sezonul trecut, colaci de salvare pentru străini veniți de la retrogradare din ligi inferioare vorbitoare de limbă portugheză!

Sursa foto: Poli Iași.

Citiți și Test Autoplay: Noul Renault Scenic E-Tech – ÎNCÂNTĂTOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *