ACS USV Iași, formația de fotbal a clubului sportiv al Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași condus de prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale, a câștigat duminica trecută manșa-tur a barajului de promovare în Liga a III-a. Campioana Ligii a IV-a a județului Iași, pregătită de antrenorul-jucător Eduard Sandu, a dispus cu 2-1 (0-1), în deplasare, de ACS Pro Sport Vârfu Câmpului, campioana județului Botoșani, prin golurile marcate de Alexandru Marin și Sergiu Matei. Returul este programat duminică, de la ora 17:30, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, obiectivul declarat al formației universitare fiind de a readuce Iașul după 14 ani în Liga a III-a!

ACS USV Iași își așteaptă duminică susținătorii în tribunele Stadionului „Emil Alexandrescu”, partida care va decide promovata în Liga a III-a urmând să înceapă la ora 17:30. Intrarea va fi liberă, iar alegerea terenului s-a datorat calității gazonului. Nici în Agronomie, stadionul pe care ACS USV își dispută meciurile de pe propriul teren, nu este deloc rău, dar cel pe care evoluează Poli Iași în Superligă este evident superior.

„Suntem pe un teren care face cinste fotbalului”, consideră Eduard Sandu. În tur, la Vârfu Câmpului, mingea țopăia în voie pe toată suprafața terenului, dar în cele din urmă ACS USV Iași și-a impus punctul de vedere. Ea a fost surprinsă încă din primul minut, când ACS Prosport deschidea scorul, ca de altfel și în alte câteva rânduri în prima repriză, formația gazdă creându-și încă trei bune situații! Formația ieșeană a avut și ea două ocazii de gol, iar actul secund l-a dominat în întregime, dovedind și o pregătire fizică superioară.

Lotul pe care ACS USV Iași se va baza pentru returul de duminică este următorul: Cosmin Anton, Teodor Cotea – portari, Adrian Ilie, Dănuț Tăcuțanu, Sergiu Matei, Denis Șerban, Andrei Onofrei, Denis Apreutesei, Ionuț Furtună, Alexandru Marin, Alexandru Izmană, Răzvan Danciu, Dumitru Șova, Ștefan Cuibuș, Robert Tânăru, Codrin Safta, Tudor Plop, Mario Turcu, Tudor Cucoș, Eduard Sandu și Ionuț Chiriac – jucători de câmp.

„Am și uitat de victoria obținută în manșa-tur. Partida de duminică pleacă de la 0-0 și vrem s-o câștigăm. Băieții au fost săptămâna aceasta parcă mai concentrați, mai motivați ca niciodată, sper să reușim un meci bun, pe placul spectatorilor care sperăm să fie cât mai numeroși. Ne gândim numai la meciul de duminică, la toată munca noastră de un an”, ne-a declarat Eduard Sandu.

Reamintim că ultimul an în care Iașul a avut formație în Liga a III-a a fost 2010, când Politehnica Iași 2 ocupa locul al patrulea din șaptesprezece grupări ale Seriei I, dar cel mai bun rezultat a fost când a reușit să promoveze în Liga 2, dar gruparea din Copou și-a cedat atunci locul formației Prefab Modelu! Din sezonul 2010/2011 a apărut în Liga a III-a CSM Pașcani (care în 2014, sub numele Kosarom, câștiga sezonul regulat, dar s-a împotmolit în play-off), iar din 2012 – Știința Miroslava, care a lipsit doar sezonul 2017/2018, pe care l-a petrecut în Liga 2! Din 2022, când CSM Pașcani a retrogradat și n-a mai fost invitată în al treilea eșalon, județul Iași a rămas doar cu Știința Miroslava în Liga a III-a!

Citiți și Test Autoplay: Noul Renault Scenic E-Tech – ÎNCÂNTĂTOR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *