Organizația Municipală Iași a Partidului Social Democrat (PSD) are de vineri seara o nouă structură de conducere, aleasă prin vot, pentru următorii patru ani. Delegații prezenți la Conferința de alegeri au desemnat președintele, prim-vicepreședintele, secretarul executiv, vicepreședinții și membrii noului Birou Politic Municipal. Cu 144 de voturi „pentru” din 150 exprimate, Bogdan Balanișcu, cel care asigura interimatul, a fost ales președintele Organizației social-democrate a Municipiului Iași.

Bogdan Balanișcu reprezintă Iașul în calitate de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. De formație inginer, absolvent al Facultății de Electronică și Tehnologia Informației din cadrul Universității Tehnice „Gh. Asachi”, liderul social-democrat a avut un parcurs politic și administrativ fundamentat de valorile stângii și construit etapă cu etapă: membru TSD Iași, președinte TSD Municipiul Iași, vicepreședinte TSD Județul Iași, vicepreședinte TSD Național, vicepreședinte PSD Municipiul Iași, consilier local Municipiul Iași (2010-2012, 2020-2021), consilier pentru doi miniștri și pentru un președinte de agenție, potrivit comunicatului de presă lansat de PSD Iași.

Iată și cine au fost aleși pentru celelalte funcții de conducere:

Prim-vicepreședinte: Nicolae IVANCIU – medic, consilier superior în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Iași;

Secretar executiv: Diana MANOLE POPESCU – consilier Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor;

Vicepreședinți: Marcel POLIAC LUPU, Ioana Diana HLIBOCEANU, Florin BOCA, Costică FLOREA, Cristian Mitică BULGARIU, Florin RÎȘCU, Octavian MATEI;

Membri ai Biroului Politic Local: Liviu Mihai GAVRIL, Bogdan CRUCIANU, Marian Costel DALBAN (consilieri locali),  Doru Adrian PĂNESCU, Cătălin ANECHITOAIEI, Cristian ANDRIEȘ, Albert LOZNEANU, Cristian POSTOLACHE, Iustina TÂRZIU.

„Votul primit mă onorează și în egală măsură sunt conștient că trebuie să îl merit în fiecare zi pe perioada acestui mandat. Același lucru este valabil și pentru ceilalți colegi care fac parte de acum din noua echipă de conducere. Îmi doresc să câștigăm anul viitor Primăria Municipiului Iași și să avem majoritatea în Consiliul Local. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în perioada de interimat pentru reconstrucția filialei municipale!” a declarat Bogdan BALANIȘCU, cel care anul viitor va fi candidatul PSD la alegerile pentru Primăria Iași!

Citiți și: Înmatriculările de mașini noi în România reiau ascensiunea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *