Stomart Iași are unsprezece ani de existență și de joi primul baschetbalist pe care îl oferă Ligii Naționale! Ștefan Păduraru va împlini 18 ani pe 12 noiembrie și cu zece zile înainte de „majorat” a semnat cel mai important angajament al său de până acum, cel cu CSM Galați, formație din primul eșalon al României!

Ștefan Păduraru are câteva săptămâni de când se pregătește sub comanda antrenorului Florin Nini la CSM Galați. A renunțat la Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași și va parcurge ultimii doi ani din ciclul liceal la Liceul cu Program Sportiv Galați pentru a se putea dedica în principal baschetului. Iar antrenamentele pe care le desfășoară la Galați nu mai seamănă deloc cu ce se petrecea la Iași. Cât de dificile sunt ne spune chiar Ștefan.

„Este de zece ori mai greu. Totul este la alt nivel. Este dificil, dar nu dezarmez deloc. Știu bine la ce m-am înhămat, dar îmi place prea mult baschetul. Nu decid eu dacă sunt gata pentru impactul cu Liga Națională, dar simt că în fiecare zi mai pun câte ceva în plus, simt că sunt din ce în ce mai pregătit”, mărturisește liceanul înalt de 1,90 metri.

A ajuns pe mâini foarte bune la Galați. Florin Nini (53 de ani) este unul din cei mai apreciați antrenori din România – recunoscut pentru priceperea sa de a lucra cu jucătorii tineri, cărora le acordă încrederea cuvenită -, dar și unul din cei mai buni manageri din baschetul autohton, fiind de referință tot ce a realizat la Academia de Baschet Phoenix Galați.

„Ștefan este un jucător talentat, dar diferența e mare între ce era el obișnuit la juniori și Liga I cu ce se joacă în Liga Națională, mai ales la nivelul contactelor fizice. Eu îi dau încredere, este pe drumul cel bun. N-aș putea spune când estimez că ar putea debuta, contează mult cum se va prezenta în săptămâna premergătoare unui meci. Acum el este nevoit să facă față unui volum mare de muncă. Joi a avut antrenament de forță dimineață, iar seara două ore de baschet, corpul său este obosit. Ștefan este în vizorul meu și nu-i exclus ca la unul din următoarele două meciuri să debuteze”, ne-a declarat Florin Nini.

Un rol deosebit în progresul lui Ștefan îl are antrenorul sârb Miroslav Zlatkovic, care l-a transformat în conducător de joc, fostul jucător de la Stomart fiind pregătit acum să evolueze pe poziția 1 sau 2.

„Îl cunosc pe Ștefan de la jocurile Under 13 și mi-am dat repede seama că baschetul reprezintă totul pentru el. Este extrem de muncitor, de dedicat, este un coechipier fantastic. Am început să lucrez cu el sezonul precedent și dintr-un  jucător care era dominant atacant-marcator am încercat să îmbinăm toate calitățile pentru postura de organizator de joc (explozivitatea în tranziție, viteza de transfer a mingii, posibilitatea de a schimba ritmul jocului) cu caracteristicile unui bun marcator de la distanță, dar care să și creeze avantaj în atac prin găsirea de culoare pentru alți jucători. Își dorește enorm să progreseze și merită să joace la un eșalon superior. Este un moment optim pentru el, îi doresc multă baftă, sănătate, forță mentală și succes!”, a precizat Miroslav Zlatkovic.

Ovidiu Stochici, președintele și fondatorul Stomart Iași, este cel care l-a învățat baschet pe Ștefan Păduraru, mai întâi la BC Junior și din 2012 la propriul club.

„Ștefan a ajuns acolo unde poate evolua, unde sunt convins că va progresa. Probabil nu este pregătit chiar sută la sută pentru Liga Națională, dar va fi. Legat de disciplină, dăruire, muncă și tehnică nu cred că există probleme cu el. Are nevoie de mai multă încredere în propriile forțe și de răbdare”, a menționat Ovidiu Stochici. 

L-am zărit prima dată pe Ștefan când avea vreo 12 ani și am fost cucerit de îndemânarea sa, de lejeritatea cu care mânuia mingea, de bucuria etalată în joc. Talent pur, a crescut frumos, iar acum are șansa să demonstreze cât de mult îi place baschetul, cât de dispus este să i se dedice sută la sută. Iar primul test nu va fi neapărat în sală, ci cum va gestiona petrecerea pentru „majorat” în condițiile în care volumul de antrenamente a crescut considerabil, iar debutul în Liga Națională chiar bate la ușă cu suficientă încredere!

Citiți și: Totul despre Noul Citroën ë-C3: prima mașină electrică europeană la prețuri accesibile! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *