Stomart Iași s-a asociat cu CS Politehnica Iași și CSS „Unirea” Iași când formația masculină de seniori a Iașului a fost reînființată în 2021. A contribuit cu câțiva jucători, iar în sezonul următor a decis să meargă doar pe propriile forțe în al doilea eșalon de seniori autohton. N-a adunat prea multe victorii, în timp ce Politehnica „Unirea” s-a calificat la turneul final de promovare, însă pentru sezonul 2023/2024 a anunțat acum câteva săptămâni că nu va participa.

În cei doi ani petrecuți în campionatul de seniori, câțiva dintre jucătorii de la Stomart au atras atenția și era firesc ca unii dintre ei să-și dorească să evolueze și în sezonul ce va debuta pe 15 octombrie. Doi dintre ei au fost înregimentați la CS Politehnica Iași, formație care în prima etapă va primi vizita „satelitului” CSM Petrolul 2 Ploiești. Alexandru Prodan (19 ani) este cel mai valoros senior format la Stomart și a început cursurile la Medicină Generală, în timp ce Călin Grădinariu (17 ani) s-a remarcat îndeosebi în ultimul sezon, mai ales grație calităților sale pe faza ofensivă.

Prodan este tipul baschetbalistului complet, cu o tehnică peste medie, abil în pătrunderi și cu aruncări curate de la orice distanțe, dar și bun apărător, și va juca măcar un an la Politehnica Iași. Grădinariu va fi liderul Stomart în Campionatul Național Under 18, aceasta fiind competiția sa prioritară, iar când programul îi va permite va fi folosit și de Politehnica.

„Mă bucur că putem fi de folos baschetului ieșean, că acești doi baschetbaliști vor ajuta Politehnica Iași în următorul sezon”, ne-a declarat Ovidiu Stochici, președintele și fondatorul Stomart Iași.

Atractivi pentru Politehnica Iași au mai fost de la Stomart și Ștefan Florea (20 de ani) și Ștefan Păduraru (18 ani), însă deocamdată nu s-a concretizat nimic, dar timp ar mai fi. Păduraru, un conducător de joc de certă perspectivă, a atras însă atenția și la nivelul Ligii Naționale, spunându-se despre el că este foarte aproape de a face pasul în elita baschetului românesc.

Politehnica Iași i-a pierdut față de sezonul trecut pe Teodor Boghean (21 de ani), care a renunțat la baschet, și Matei Rotaru (17 ani), transferat la Știința București, dar ambițiile lui Clapon vizează și în următorul campionat calificarea la turneul final de promovare.

Citiți și: Suzuki a atins 80.000.000 de automobile vândute la nivel mondial!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *