CS Politehnica Iași a abordat jocul de vineri cu Stomart Iași, din etapa a VI-a a Grupei B a Ligii I masculine de baschet, în formula standard, cu tinerii Dragoslav, Băsescu și Boghean lângă experimentații Rotariu și Pădineanu, în timp ce Stomart a ținut pe bancă trei din cei mai buni oameni ai săi – Păduraru, Florea și Grădinariu! Misiunea „studenților” părea și mai simplă, care știau că vor câștiga disputa chiar dacă nu aveau să prindă o seară prea bună! Ei însă au vrut să ofere din primele minute clipe de spectacol suporterilor care n-au mai încăput în doar o tribună a Sălii Polivalente, punând accentul îndeosebi pe atac în detrimentul apărării!

Pădineanu a ratat din afara semicercului, Rotariu a irosit destule aruncări libere, iar intrarea pe teren a lui Păduraru a fost semnalul că Stomart nu trebuia subestimată. El l-a readus în joc pe Prodan, „căpăcit” de Boghean, cel care i-a aplicat același „tratament” și lui Grădinariu, a doua armă secretă a formației oaspete, jucător introdus la jumătatea primului sfert în același timp cu Florea, al treilea „as” din mânecă. Eforturile lui Băsescu și Dragoslav n-au fost suficiente pentru a împiedica-o pe Stomart să egaleze la 13, Boghean acumulase deja cam multe greșeli personale, iar primul sfert s-a încheiat cu un scor echitabil.

Stomart a început mai bine actul secund, a și condus la patru puncte diferență, dar replica „studenților” a fost promptă, ei reușind opt puncte la rând. S-au apărat cu ceva mai mult simț de răspundere și au declanșat contraatacuri de regulă finalizate cu succes de Băsescu. Au mers la vestiare la adăpostul a doar nouă puncte (47-38), dar, de regulă, sfertul al treilea era unul în care Politehnica își îngenunchea definitiv adversarii întâlniți.

Stomart însă continua să puncteze eficient din afara semicercului, s-a apropiat la patru puncte (56-52), dar și Politehnica avea un „atu” valoros la dispoziție, iar Hurjui a înscris trei puncte la momentul oportun! Un alt coș de trei puncte semnat de același Hurjui a refăcut diferența de zece puncte (66-56), dar „elevii” erau deja convinși că reușeau cel mai bun meci al sezonului, de parcă s-ar fi pregătit special ca tocmai în fața Politehnicii să atingă vârful de formă!

Ultimul sfert al partidei a început de la 70-68! Stomart a continuat să fragmenteze cât a putut jocul prin schimbări aproape ca la handbal, dar Politehnica s-a distanțat treptat și a refăcut diferența de zece puncte pentru a avea un final ceva mai liniștit în meciul pe care Boghean, respectiv Prodan, Păduraru și Florea l-au încheiat mai devreme din cauza celor câte cinci greșeli personale acumulate și în care Politehnica a beneficiat de 41 de aruncări libere față de cele 22 din contul lui Stomart. Scor final: 100-85 (20-20, 27-18, 23-30, 30-17).

A fost un meci plăcut pentru public, cu Politehnica Iași prea sigură de victorie și o replică mult peste așteptări din partea Stomart.

CS Politehnica Iași (antrenor Gabriel Clapon): Dragoslav (20 de puncte, 2×3), Băsescu (18, procentaje maxime la aruncări de două puncte și la aruncări libere), Boghean (7), Pădineanu (16, 2×3 – 6 pase decisive), Rotariu (21, 2×3 – 9 recuperări), apoi Hurjui (9, 2×3 – 6 pase decisive), Popa (8 – 10 recuperări), Dăscălescu (1) și Rotaru.

Stomart (antrenori Miroslav Zlatkovic și Ovidiu Stochici): Dosoftei, Cristea (3), Tessaro (3, 1×3), Prodan (12 – 10 recuperări), Vornicu (4), apoi Păduraru (21, 3×3 – 7 recuperări, 5 pase decisive), Grădinariu (21, 3×3), Florea (17, 1×3 – 9 recuperări), Atomulesei, Damian (câte două), Ioniche și Botezatu.

CS Politehnica Iași colaborează în actualul sezon cu CSS Unirea Iași după ce Stomart a decis să părăsească în vară formula cu care echipa s-a prezentat în campionatul trecut. I-am întrebat pe Clapon și Stochici ce jucători și-ar dori de la cealaltă echipă, fiecare răspunzând prompt: „Niciunul”! Clapon n-a rostit vreun nume nici la a treia mea încercare, susținând că poziția pe care o are el descoperită, 5, nici la Stomart nu este acoperită, pe când Stochici a spus: „Echipa noastră era gândită cu Rotariu și Băsescu”.

Politehnica a acumulat și cea de-a cincea victorie din cinci posibile, toate obținute în Sala Polivalentă, și s-a instalat cu 10 puncte pe primul loc al clasamentului Grupei B de 7 grupări, chiar dacă fostul lider, Universitatea Craiova (9), are un meci în plus disputat! Stomart s-a cocoțat, deocamdată, pe podium, cu 7 puncte (o victorie și cinci înfrângeri), la egalitate de puncte cu Laguna 2 și Agronomia București (ambele din patru meciuri), formații pe care Politehnica le va întâlni, în deplasare, la sfârșitul săptămânii viitoare. Vineri, 25 noiembrie, este programată „restanța” din etapa a IV-a cu Laguna 2, duminică, 27 noiembrie, se va confrunta cu Agronomia, în runda a VII-a, ultima a turului, rundă în care Stomart va sta, iar luni, 28 noiembrie, va juca, în devans pentru prima etapă a returului, în compania celor de la Eagles București.

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *