Ieșeanul Georgian Anghel-Birică a definitivat pregătirile la Weider Gym și a ajuns la Las Vegas cu o lună înainte de a urca pe cea mai strălucitoare scenă la care visează să concureze orice culturist profesionist, Mr. Olympia! Sâmbătă, 17 decembrie, este ziua pe care o așteaptă de mulți ani, ani de sacrificii pentru a fi, în sfârșit, printre cei mai buni culturiști profesioniști ai lumii!

Georgian Anghel-Birică (32 de ani) s-a calificat încă de anul trecut pentru Mr. Olympia 2022, când a câștigat concursul de la Milano în proba „Classic Phisique”. Doar câștigătorul avea atunci să obțină biletul pentru Las Vegas, iar Georgian a continuat să se pregătească la fel de serios. Nu și-a permis pauze, doar când l-a supărat un umăr și-a adaptat pregătirea pentru a nu-și agrava accidentarea.

„Totul e conform planificării, aștept momentul acesta de foarte mult timp, poate o viață. Ultimul an l-am simțit din plin! Nu vreau să pun presiune asupra mea ca și rezultat. Obiectivul meu este atins, sunt recunoscător și mulțumit sufletește până unde am ajuns în acest moment”, ne-a declarat Georgian Anghel-Birică.

Iar acest moment îl compară cu Liga Campionilor.

„Am în față o nouă etapă, ultima, treapta Champions League, cei mai buni dintre cei mai buni din lume! Nu pot decât să fiu mândru că voi călca pe scenă! Emoțiile sunt firești și omenești în momentele acestea. Încerc să le controlez cât mai bine pentru a nu-mi afecta forma de concurs”.

Nu este deloc o perioadă ușoară, dimpotrivă, dar se gândește la familia sa și merge mai departe.

„Aștept să sărbătoresc frumos alături de soția mea și familie după întoarcere, că vor fi sărbătorile de iarnă … și am neglijat puțin copiii și familia”.

Până atunci însă mai are câteva săptămâni de așteptat, câteva săptămâni foarte importante.

„Perioada asta toți suntem storși de energie, este normal. Dacă înainte cu cinci săptămâni ești stors de energie înseamnă că ești în direcția bună! Toți suferim, sunt sigur de asta… Mai am de slăbit 4 kilograme (n.r. – Georgian are voie să cântărească maximum 94 kg). Vreau să intru în lumea lor, să mă antrenez în cele mai bune săli din SUA, să cunosc oameni, antrenori, foști Mr. Olympia, să mă încarc cu energie pozitivă! Vreau să le mulțumesc tuturor celor ce mă susțin și îmi trimit o energie bună și pozitivă, precum și gânduri bune! Voi da tot ce pot și voi fi în cea mai bună variantă a mea! Despre asta este vorba de la an la an, de evoluție. Primul adversar pe care trebuie să îl înving sunt eu însumi!”, ne-a mai spus Georgian Anghel-Birică, singurul culturist profesionist român calificat la Mr. Olympia 2022!

Citiți și Test Autoplay: Suzuki Vitara Mild-Hybrid. Partener ideal pentru Boosterjet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *