Liga a IV-a de fotbal a județului Iași a ajuns la etapa a IX-a cu trei echipe pe podium la egalitate de puncte, 20. Campioana ediției trecute este pe a patra poziție, la doar două puncte distanță. Primele patru clasate se întâlnesc duminică în veritabile derby-uri, dar etapa mai cuprinde și duelul ocupantelor locurilor 6 și 7, ambele cu câte 15 puncte, fiind cea mai atractivă rundă de până acum.

UPDATE: ACS-USV Iași – Victoria Lețcani 2-0, Moldova Cristești – CSM Pașcani 0-1, Unirea Ruginoasa – AS Țuțora 7-0.

Orgolii în Agronomie!

Formațiile clasate pe locurile 2 și 3 au linii de clasament aproape identice și se vor confrunta la Iași, pe stadionul din Agronomie. Partida dintre ACS-USV Iași, vicecampioana ediției trecute și câștigătoarea Cupei României la nivel județean, și Victoria Lețcani este programată duminică, de la ora 12:00. ACS-USV s-a impus etapa trecută cu 2-0 în deplasare cu Unirea Scânteia, în timp ce Victoria a dispus acasă cu 7-0 de Gloria Bălțați.

ACS-USV și-a propus să câștige campionatul chiar dacă nu mai este antrenată de Florin Croitoru, care a trecut la Foresta Suceava (locul 2 în Seria 1 a Ligii a III-a, la un punct de liderul CSM Bacău), ci de căpitanul Eduard Sandu (36 de ani), absolvent FEFS (educație fizică și sport) și posesor al licenței C. El conduce două antrenamente săptămânale, iar în echipa sa regăsim nume precum Adrian Ilie, Alexandru Izmană și Răzvan Acostăchioae. Primul dintre fotbaliștii amintiți a stabilit recordul în materie de transferuri de la Politehnica Iași atunci când a fost chemat de Gheorghe Hagi la Timișoara, iar ceilalți doi fac parte din acea generație de excepție de la LPS Iași, care sub conducerea antrenorului Andrei Marian devenea cu ani în urmă vicecampioană națională la juniori II. Nu poate fi trecut cu vederea atacantul Alexandru Marin, dar el este indisponibil din cauza unei intervenții chirurgicale la genunchi.

„Tratăm meciul cu toată seriozitatea și nu ne gândim la altceva decât la toate cele trei puncte. Victoria Lețcani va dori să demonstreze că nu degeaba este la egalitate de puncte cu noi și cu CSM Pașcani”, ne-a declarat Eduard Sandu, cel care conduce și un al treilea antrenament săptămânal, la care participă și juniorii, dar în același timp rămâne și un jucător de bază.

„N-are Poli Iași vestiare ca la Lețcani”!

Victoria Lețcani vine la Iași cu jucători care sezonul trecut au apărat culorile ACS-USV. Portarul Bargan și Baboi, ce acoperă orice post în banda stângă, vor dori probabil să demonstreze că ar mai fi avut un cuvânt de spus la ACS-USV.  De echipa care efectuează un antrenament săptămânal se ocupă președintele Paul Ursachi, echipă în jurul căreia au început să apară și câțiva sponsori în afara sprijinului constant primit din partea primarului Stelian Turcu.

„Avem condiții tot mai bune, de exemplu nici Poli Iași nu are vestiare ca la Lețcani! Nu avem deocamdată certificat de identitate sportivă, dar îl vom obține în timp util dacă vom avea șanse reale să câștigăm campionatul. Noi asta ne propunem și anticipez un meci frumos cu ACS-USV. Vrem să-l câștigăm, nu ne plac deloc înfrângerile, sunt sigur că nu pierdem”, ne-a declarat Paul Ursachi.

Meciul ACS-USV Iași – Victoria Lețcani va fi condus de următoarea brigadă de arbitri: Gabi Mihuleac (Liga 2) – Radu Nistor, Ionel Anițoaei.

Vârf de lance, Marius Onofraș!

Celălalt derby al etapei a IX-a se va desfășura la Cristești, de la ora 12:00, tot după meciul de juniori. Moldova, campioana ediției trecute, clasată acum pe locul 4, cu 18 puncte, va primi vizita liderului CSM Pașcani. Moldova a jucat și etapa trecută tot la Cristești și a dispus cu 1-0 de Zimbru Boureni, în timp ce CSM Pașcani a trecut acasă cu 7-0 de Stejarul Sinești.

Moldova Cristești este pregătită de președintele Valeriu Amuhaia și îl are și în acest sezon vârf de lance pe Marius Onofraș, team-managerul celor de la Poli Iași, dar îl mai remarcăm și pe fundașul central Alex Ichim, fost în lot la FC Botoșani și căpitanul Ceahlăului Piatra Neamț. Moldova Cristești a încheiat neînvinsă sezonul trecut, dar acum a acumulat deja două înfrângeri.

„Am pierdut ambele meciuri cu 0-1, atât cel cu ACS-USV, cât și cu Valea Lupului, ultimul la chiar ultima fază! N-am renunțat însă la obiectivul de a câștiga din nou campionatul, dar dacă nu vom câștiga nu va fi nicio supărare. CSM Pașcani are o echipă tânără, bine pregătită fizic, dar noi vom compensa prin experiență, prin știința de a acoperi terenul. Avem câteva absențe importante, dar am convingerea că ne vom descurca”, ne-a spus Valeriu Amuhaia, care se întâlnește cu băieții săi doar la meciuri, fiindu-i imposibil să-i adune mai des chiar și înaintea „barajului” de promovare în Liga a III-a!

Patru antrenamente săptămânale!

CSM Pașcani susține că are una din cele mai coborâte medii de vârstă din campionat (sub 20 de ani). Clubul din subordinea Consiliului Local Pașcani este condus de fostul portar al Politehnicii Iași, Bogdan Mandric, și mai are secții active de rugby, baschet, handbal, volei, atletism, tenis și șah. Echipa de fotbal este pregătită de Răzvan Boroeanu și Dan Condurache, efectuează câte patru antrenamente pe săptămână și nu se gândește neapărat la promovare, dar și-a fixat drept obiectiv clasarea pe unul din locurile 1-3. Se spune despre CSM Pașcani că are cel mai consistent buget din Liga a IV-a ieșeană, dar Mandric nu prea este de acord.

„Eu am auzit că la alte formații se câștigă mai bine. Noi ne-am propus să alcătuim o echipă competitivă care să reușească să facă față cu brio când va ajunge în Liga a III-a. Vrem să ne prezentăm în formă maximă la Cristești și să luăm toate cele trei puncte”, ne-a declarat Bogdan Mandric, directorul CSM Pașcani.

Partida Moldova Cristești – CSM Pașcani va fi condusă de următoarea brigadă de arbitri: Lucian Diaconu (Liga 3) – Vlad Hriscu, Bogdan Muche.

Așa cum spuneam la început, etapa a IX-a mai programează și meciul dintre ocupantele locurilor 6 și 7, ambele cu câte 15 puncte în cont, adică între Unirea Ruginoasa și AS Țuțora, meci programat de la ora 12:00 și condus de Vlad Baban (Liga 2, a arbitrat recent în Superligă) la centru, asistat de Adrian Condurache și Codrin Grebeniță.

1CSM Pașcani862031420p
2AS Victoria Lețcani862027620p
3ACS USV Iași862020420p
4CS Moldova Cristești860223618p
5ACS Com-Val Valea Lupului852120717p
6AS Unirea Ruginoasa8503211315p
7AS Țuțora8503191915p
8AS Tonmir Iași8422231514p
9AS Stejarul Dobrovăț8323201411p
10ACS Gloria Bălțați8314122510p
11ASS Zimbru Boureni82068196p
12AS Unirea Scânteia820610266p
13CS Viitorul Hârlău811617294p
14CS Stejarul Bârnova81169224p
15AS Stejarul Sinești81077323p
16AS Unirea Al.I.Cuza80177331p

Citiți și: Totul despre NOUL Peugeot E-3008: 700 kilometri autonomie și încărcare în 30 de minute! (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *