Tenorul ieșean Cosmin Marcovici va susține sâmbătă o nouă reprezentație pe scena Operei din Iași în „Tosca”, de G. Puccini. Îl va însufleți din nou pe Mario Cavaradossi, însă va cânta din tot sufletul său nu doar pentru public, ci poate mai ales pentru prietenul său, Octavian Dumitru, cel care i-a fost alături la debutul în „Tosca”, acum aproape cincisprezece ani, tot la Iași, dar care s-a sinucis în 2015, lăsând în urmă nu doar roluri de excepție, ci și măcar o întrebare fără răspuns.

Cosmin Marcovici a fost la debutul său în „Tosca” tot Mario Cavaradossi, în timp ce regretatul Octavian Dumitru era Cesare Angelotti. Nu le-a fost deloc greu să-și arate amiciția, deoarece și în afara scenei erau prieteni la cataramă.

„Am mâncat din aceeași farfurie cu aceeași furculiță, am băut apă din același pahar, am dormit în același pat…”, își amintește Cosmin Marcovici, iar vocea sa plină, de tenor, devine ușor tremurată.

A dus „Tosca” împreună cu Octavian Dumitru și pe scenele din Galați, Constanța și Brașov, dar și în Germania, Austria și Elveția. Au mai cântat împreună și în „Bărbierul din Sevilla”, în „Cosi fan tutte”, în „Carmen”, au fost foarte buni prieteni.

„Octavian era singurul bas al Operei Iași și era solicitat din toate direcțile. Iar el la ora 3 noaptea dacă-l sunai că este repetiție, iar seara spectacol, n-ar fi spus nu. Oricând l-ai fi trezit, în maximum jumătate de oră era în stare să cânte orice i-ai fi cerut. Era în vârful carierei atunci când a făcut acel pas nefiresc… Acum am fi vorbit despre el ca una din vocile de referință și unul din caracterele de reper de pe scena Operei. A fost și un coleg extraordinar, nu numai prieten”, a menționat Marcovici, care anunțase miercuri că interpretarea de sâmbătă va fi în memoria regretatului său prieten.

Cosmin Marcovici este așteptat să strălucească din nou sâmbătă, iar gândul la prietenul său îl va motiva și mai mult să reușească din nou un rol de excepție. Va fi un omagiu pentru Octavian Dumitru, pentru prietenul său bun!

„Omagiu este mult prea puțin spus, sufletul lui Octavian merită orice!”, a mai adăugat Cosmin Marcovici după repetiția generală pentru spectacolul de sâmbătă (ora 18:30, Teatrul Național „Vasile Alecsandri), iar aplauzele pe care le va culege vor fi și în memoria lui Octavian Dumitru, pentru o prietenie veșnică!

Citiți și: Totul despre Noul Citroën ë-C3: prima mașină electrică europeană la prețuri accesibile! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *