Trupa lui Leo Grozavu s-a împiedicat și vineri seara pe propriul teren într-un meci în care a deschis cu multă șansă scorul, dar a permis mult prea ușor să fie egalată de o echipă cam ajunsă la capătul puterilor la al treilea meci în opt zile. Poli Iași a remizat, 1-1, cu Oțelul Galați, în ultima etapă a turului, fiind la al doilea joc consecutiv acasă când este egalată în ultima parte a disputei!

Antrenorul Leo Grozavu n-a stat pe banca tehnică, spunându-se că a primit de fapt trei etape de suspendare, și nu două cum încă informează sursa oficială, el incluzându-i în prima echipă pe Itu, titular în premieră în actualul sezon, dar și pe Gheorghiță, că doar i-a fost propus selecționerului Iordănescu jr. și nu se cădea să bifeze și al treilea meci consecutiv pe banca de rezerve! L-a reintrodus în formație pe stoperul Katanec, alături de Samayoa, Ispas a revenit fundaș stânga după ce runda trecută, la acel 0-0 în deplasare cu Dinamo, fusese folosit fundaș central, iar Martac a rămas prima opțiune pe dreapta. Itu a fost plasat inter, ca și Bordeianu, încadrându-l pe Marchioni, iar tripleta ofensivă era alcătuită din Roman, Harrison și Gheorghiță.

Construcția a fost însă în suferință, Roman părând a nu se simți deloc confortabil în poziția în care juca. Marchioni era prea îndepărtat, Luis Phelipe și Jatoba priveau de pe bancă, iar R. Ion nici măcar nu prinsese lotul pentru această confruntare. Jocul nu s-a legat deloc, iar mingea a fost cedată Oțelului, formație care însă nu știa să atace. S-a poticnit mereu și nici măcar nu s-a apropiat amenințător de careul ieșean, dar s-a descoperit mai mult decât de obicei în condițiile în care n-a fost deloc arțăgoasă.

Pe acest fond a apărut mingea lungă trimisă de Samayoa, Gheorghiță a preluat defectuos cu pieptul și s-a pus repede jos în speranța primirii unei lovituri libere, dar arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue, iar stoperul Cisse a trimis o pasă neglijentă înapoi spre celălalt stoper de la Oțelul, Lovric. Acesta a ezitat, Harrison a interceptat și era poziția sa favorabilă, cu mingea pe stângul la 15 metri de poarta adversă. A ales să finalizeze la colțul scurt, printre picioarele neinspiratului Lovric, iar portarul Dur-Bozoancă a fost spectator.

Jocul a revenit la aspectul mohorât, dar putea fi înseninat până la pauză dacă Itu n-ar fi reluat dezamăgitor, cu dreptul, din centrarea bună de pe stânga a lui Gheorghiță, o poziție excelentă, cam din același loc și la aceeași poartă, din care în precedentul meci din Copou (acel 1-1 cu FC „U” Craiova) Ștefanovici relua dezamăgitor, cu stângul, peste poartă!

De la cabine n-au mai revenit pe teren Roman și Itu, fiind introduși în echipă Buș și Luis Phelipe. Mutări ofensive, normale, pentru că Oțelul era evident în suferință, însă antrenorul său, Dorinel Munteanu, a operat trei înlocuiri la pauză, două vizând jumătatea dreaptă a liniei de patru fundași. La scurt timp a întărit și atacul, intrând pe teren Fatai și Bodișteanu, însă telecomanda meciului era la Poli. Samayoa nu l-a putut învinge însă cu capul pe Dur-Bozoancă, din mijlocul careului, iar Marchioni, după o luptă ca la trânte câștigată la centrul terenului, a trimis în minutul 73 o boltă de la 45 de metri, dar mingea a ocolit de puțin poarta părăsită.

Intrase deja Jatoba în locul lui Harrison, iar Dumitru avea să-i ia locul lui Gheorghiță, echipa rulând într-un 4-2-3-1 ce părea să-i asigure un final liniștit de meci. Oțelul însă nu părea prea convinsă să se descopere prea tare, dar nici nu putea să rămână la nesfârșit pasivă când era invitată să se apropie de poarta apărată de Lung jr. S-a mulțumit să-și încerce norocul pe contraatac, cum s-a întâmplat și în minutul 79. Jatoba n-a putut împiedica o degajare, Bordeianu n-a găsit rezolvare la centrul terenului, iar Fatai l-a lansat din propria jumătate pe Maciel de parcă juca tenis cu piciorul. Samayoa era prea avansat, Katanec nu s-a încumetat să-l faulteze pe Maciel la 35 de metri și l-a lăsat în grija lui Ispas, dar alunecarea sa a fost inutilă pentru execuția de finețe cu care de la 14 metri l-a executat pe Lung jr.!

Oțelul nu s-a sfiit să încerce să se înfrupte și mai mult din pradă, iar la o bâlbâială în lanț a apărării ieșene, în minutul 81, Latouchent (intrat pe teren la pauză) a fost singur cu Lung jr. la 12 metri, dar portarul de la Poli a respins. Formația gălățeană își atinsese scopul, însă prospețimea fizică a trădat-o în minutul 90+1, minut în care Poli era egalată cu FC „U” Craiova, iar acum Dur-Bozoancă a respins în față, ușor lateral, șutul de pe dreapta al lui Luis Phelipe, iar Marchioni a reluat de la 15 metri, mingea fiind respinsă de un jucător advers, însă Dur-Bozoancă era și el pe traiectoria balonului.

Din nou egalată pe propriul teren în ultima parte a disputei, Poli Iași poate considera că a irosit din nou mult prea ușor două puncte! A adunat 17 la finalul celor cincisprezece meciuri ale turului, la fel ca Oțelul, și ocupă locul 11 în clasamentul intermediar și nu va putea coborî mai jos de locul 13. În prima etapă a returului va juca tot în Copou, sâmbătă (ora 18:45), cu CFR Cluj.

Citiți și: Încă o marcă în portofoliul Auto Mitric Suceava!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *