Trupa lui Leo Grozavu începe returul Superligii pe propriul teren, în compania formației CFR Cluj, meci programat sâmbătă, de la ora 18:45. Antrenorul de la Poli Iași revine pe bancă după trei etape de suspendare și a avut un discurs necruțător pe această temă, sintetizând apoi evoluția echipei sale în cele cincisprezece etape ale turului, dar și anticipând cum va fi returul. A fost însoțit la conferința de presă de joi de Mihai Bordeianu, cel care a avut și cuvântul de deschidere, afirmând, printre altele, că Poli Iași poate învinge orice echipă din campionat și că nu s-ar mulțumi deloc cu un rezultat de egalitate în partida cu CFR.

Poli Iași începe returul cu 17 puncte în cont pe poziția a douăsprezecea din cele șaisprezece competitoare, dar și cu Leo Grozavu pe bancă după trei etape de suspendare soldate cu trei rezultate de egalitate.

„Mă bucur că revin pe bancă, acolo unde n-am mai fost lăsat să stau. Numai în România mai e posibil să primești două pedepse pentru aceeași abatere. Am fost suspendat trei etape pentru cumulul de cartonașe galbene și pentru cartonașul roșu primit cu Sepsi. Este un regulament făcut de amatori! N-am mai fost suspendat niciodată trei etape. A fost greu să văd meciurile la televizor, să nu pot fi alături de echipă. Regulamentul este folosit abuziv, antrenorii nu au posibilitatea să se apere. Depinde cum te cheamă și la ce echipă ești! Sunt convins că sunt vânat”, a declarat Leo Grozavu, rostind și cuvinte precum „cătușe”, pentru a limita gesturile antrenorilor, și „pușcărie”, pentru a fi dusă „sentința” la extrem.

Două dintre cele trei egaluri din ultimele partide au fost înregistrate în Copou (1-1 cu FC „U” Craiova și 1-1 cu Oțelul Galați, în ambele jocuri Poli fiind egalată pe final, a treia remiză fiind acel 0-0 cu Dinamo, în deplasare), iar Leo Grozavu a susținut că una din principalele cauze a fost absența sa de pe bancă!

„Chiar dacă s-au schimbat multe la Poli față de sezonul trecut, am demonstrat că nu suntem o echipă dinainte învinsă. Am scăpat patru puncte printre degete la ultimele două jocuri acasă, iar cu patru puncte în plus (n.r. – cu 21 de puncte Poli ar fi fost la egalitate cu Petrolul, ce ocupă poziția a șasea, ultima calificantă pentru play-off, dar și cu Farul, clasată a șaptea), ne-am fi situat în altă zonă a clasamentului. Este un sezon dificil, de tranziție, în care trebuie să ne consolidăm ca și club de primă ligă. Returul se anunță mult mai aprig, dar putem crește ca nivel și va trebui să luptăm până în ultima etapă pentru a ne păstra locul în Superligă. Eu îmi doresc mai mult, deși avem un buget printre ultimele cinci echipe, cam ca și locul ocupat în clasament”, a precizat Grozavu, care nu se confruntă cu probleme deosebite de lot înaintea jocului cu CFR. 

Așteptările de la Mihai Bordeianu sunt pe măsura palmaresului său, el câștigând destule trofee cu CFR Cluj. Nu pare a oferi randament maxim ca inter, a fost folosit la nevoie și fundaș dreapta și deseori înlocuit pe finaluri de meci, dar a dovedit eficiență atunci când a fost utilizat la închidere.

„Sunt destule trei egaluri, nu m-ar mulțumi un rezultat de egalitate cu CFR. Echipa noastră poate mai mult, putem câștiga cu orice formație. Dar lucrurile se fac în timp, nicidecum pocnind din degete și Poli să înceapă să câștige în serie”, a declarat Mihai Bordeianu.

După jocul cu CFR Cluj va urma o pauză de două săptămâni ce va fi pigmentată cu două jocuri amicale. Vineri, 17 noiembrie, va juca în deplasare cu Zimbru Chișinău, iar marți, 21 noiembrie, va primi vizita formației CSM Bacău, pregătită de antrenorul Costel Enache și situată pe locul al doilea al Seriei 1 a Ligii 3, la două puncte de liderul ACS Foresta Suceava, dar cu un joc mai puțin disputat.

Citiți și: Test Autoplay: Dacia Jogger Hybrid 140

1 thought on “Leo Grozavu s-a dezlănțuit: „Sunt vânat! Regulament făcut de amatori! Depinde cum te cheamă și la ce echipă ești”!

  1. Știam ca suspendat fiind, poti comunica secundului unele modificari ce le poate face in timpul jocului, ma ales in ultimul ,,,sfert,, de joc intr-un meci.. ………deci ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *