Rezultatele înotătorilor de la TriSport Iași au atras atenția clubului Primăriei Iași, CSM Iași 2020, club care are funcționale secțiile de șah, handbal feminin, scrimă și tir cu arcul. Primul titlu de campion național din istoria Iașului a fost în 2022 un prim imbold, însă confirmările acelui cumva neașteptat rezultat au venit în cascadă în 2023, iar primarul Mihai Chirica a dispus deja demararea demersurilor pentru ca tot ce are mai bun amintitul club ieșean să își poată continua cât mai curând activitatea la CSM Iași 2020!

Mihai Chirica a fost auzit pe la începutul toamnei vorbind despre transferul celor mai promițători înotători de la TriSport Iași, unde sunt pregătiți de antrenorii Florentin Luca și Maria Luca, la CSM Iași 2020. La nivelul clubului Primăriei se vorbea pe la jumătatea anului că a cincea secție ce ar deveni funcțională putea fi cea de tenis, argumentul forte fiind că Primăria administrează Baza Sportivă Ciric, pe ale cărei șase terenuri pe zgură sunt organizate apreciatele turnee profesioniste Concord Iași Open (ATP Challenger 100), respectiv BCR Iași Open (WTA 125).

Înotul însă nu a fost doar rostit și uitat de Chirica, primarul vorbind și în ultima ședință ordinară a Consiliului Local de preluarea sportivilor de la TriSport Iași. Nu mai era deloc o întâmplare, așa că înotul pare a fi pe un culoar mai bun decât tenisul, iar Consiliul de Administrație al CSM Iași 2020 a aprobat deja ca această grupare sportivă să aibă și o secție care să poarte numele Federației Române de specialitate – Natație și Pentatlon Modern. Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) al CSM Iași 2020 nu conține însă printre secții și „natație și pentatlon modern”, așa că în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local va fi supus votului și includerea ei, iar oficializarea va fi primită din partea Agenției Naționale pentru Sport.

Pasul final va fi afilierea la Federația de specialitate, dar se pare că sunt formalități ce depind în principal doar de timp. Important va fi ca a cincea secție de la CSM Iași 2020 să fie luată în calcul pentru ca activitatea de anul viitor să-i fie bugetată, iar cei mai buni sportivi de la TriSport să poată fi transferați în timp util. Se estimează că în maximum trei luni CSM Iași 2020 va avea secție funcțională de natație și pentatlon modern.

„Dacă le pot oferi condiții mai bune de pregătire și vor fi beneficii pentru ambele părți suntem deschiși la o formă de colaborare cu cei de la CSM Iași 2020”, a precizat antrenorul Florentin Luca.

Sursa foto: TriSport Iași / Facebook.

Citiți și Test Autoplay: Dacia Jogger Hybrid 140

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *