La concursul organizat la sfârșitul anului trecut de Academia Poli Iași pentru un post de antrenor s-a prezentat un singur candidat în fața comisiei alcătuite din Vasile Simionaș, Ilie Gheorghică, Florin Briaur și Cezar Honceriu. Același antrenor a decis acum doi ani să nu se înscrie în cursa câștigată de Ciprian Brighiu (înlocuit ulterior în toamna anului trecut cu Cristian Meiu), dar de luni începe treaba și nu va răspunde până în vară de vreo grupă.

„Mi-ar fi plăcut să colaborez cu CSM Politehnica Iași și poate că pe viitor va fi posibilă o astfel de colaborare. Deocamdată, însă, avem multe proiecte de dus la bun sfârșit la Steaua Magică, așa că nu voi participa la concursul din Copou”, ne declara acum doi ani Petre Sinescu (42 de ani, posesor licență A), singurul candidat la concursul de la finalul anului trecut, concurs în care a obținut unanimitate din partea celor patru membri ai comisiei de evaluare.

Petre Sinescu face acum pasul la Academia Poli Iași cu grupa sa 2011 de la Steaua Magică Iași, grupă cu care lucrează deja de opt ani.

„Copiii vor avea posibilitatea să joace la Elite, în cel mai puternic campionat al României, și astfel se vor putea dezvolta într-un ritm mult mai rapid. Sper și eu să mă dezvolt ca antrenor și voi încerca să obțin și licența A Elite, specifică juniorilor. Va fi o selecție continuă până în vară pentru a putea cristaliza cel mai bun lot în perspectiva sezonului 2024/2025”, a precizat Petre Sinescu.

„Ne bucurăm că s-a realăturat echipei Poli Iași, club cu care a cochetat și ca jucător. Până în vară, împreună cu antrenorul Gelu Paveliuc, va avea ca obiectiv să selecționeze tot ce este mai bun în județul Iași printre copiii născuți în anul 2011. Avem și noi copii buni și la această categorie de vârstă, iar Sinescu va antrena din vară echipa Under 14, care va juca în Elite”, ne-a declarat Cezar Honceriu, managerul Academiei Poli Iași.

Doisprezece antrenori lucrează la Academie, dar Honceriu monitorizează în continuare tehnicieni pentru că încă are nevoie de specialiști, căutând „antrenori tineri, cu experiența și licența necesare”, estimând că în maximum doi ani va fi modificat modul de lucru.

„Ne vom specializa antrenorii pe categorii de vârstă. Mai precis, un antrenor va avea pe mână doi ani o grupă și apoi o va preda mai departe cu lecțiile foarte bine făcute. Nu va mai fi cazul ca un antrenor să lucreze cu o echipă de la inițiere și până la încheierea junioratului”, a precizat Honceriu, adăugând că pe baza parteneriatului dintre Universitatea „Al. I. Cuza” Iași și Federația Română de Fotbal funcționează la Iași un centru regional de perfecționare a antrenorilor, iar din acest an vor putea fi urmate aici cursurile pentru licența B.

Sursa foto: Academia Poli Iași / Facebook.

Citiți și: Prețurile pentru noua generație Dacia Duster pornesc de la 18.800 de euro și ajung la 26.650!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *