Trupa lui Leo Grozavu a încheiat cu o victorie tonifiantă seria de trei meciuri amicale în trei zile, ultimele două fiind desfășurate în cantonamentul de la București. Un plus evident a fost jocul bun al lui Itu, fotbalist despre care s-a spus că n-ar mai intra în planurile antrenorului. Grozavu l-a „cravașat” în permanență în jocul de duminică, câștigat cu 4-2 (3-0) cu FC Universitatea Craiova, iar mijlocașul campion cu CFR Cluj a răspuns cu o prestație consistentă.

Poli Iași a părăsit vineri, la prânz, Iașul după ce dimineață susținuse pe terenul sintetic din Copou primul meci amical al anului, în compania celor de la Sporting Club Comstar Vaslui, lider detașat, fără înfrângere, în Liga a IV-a, formație care și-a permis să deschidă scorul. Gruparea ieșeană nici n-a catadicsit să anunțe disputa în care alături de Fărcaș a debutat sub culorile ieșene fundașul central Core, transferat de la divizionara secundă Pandurii Tg. Jiu. Meciul a fost câștigat la pas de Poli, care a mizat în special pe jucători ce de regulă nu prind prea multe minute, dar și pe Ștefanovici și Gheorghiță.

A doua zi, sâmbătă, Poli a remizat la București, 1-1 (0-0), cu Dunav Ruse, din a doua ligă bulgară, formație însoțită și de un grup de suporteri. Buș a deschis scorul în meciul în care Grozavu a folosit următorii jucători: : Lung (Ailenei ’46) – Todoroski (Martac ’46), Samayoa (Katanec ’75), Bouhenna (Core ’60), Ștefanovici – Farcaș, Jatoba (Saghiri ’60), Hrib (’Itu 75) – Ilieș (Vl. Ilie ’34, Gheorghiță ’70), Buș (Harrison ’75), Allanzinho (R. Ion ’60). Debuturi și pentru ceilalți jucători transferați în această iarnă, iar pe bancă au rămas Căpățână – Ispas, Marchioni și Fl. Ilie.

Era evident că ultimul amical din cantonament urma să fie abordat cu o formulă de echipă ce probabil va semăna izbitor cu cea care va fi aliniată în primul meci oficial al anului, programat vineri (ora 17:00), în deplasare, cu Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa a XXII-a a Superligii: Lung jr. (’60 Ailenei) – Martac (’70 Todoroski), Fl. Ilie (’70 Bouhenna), Katanec (’70 Samayoa), Ispas (’80 Ștefanovici) – Marchioni (’80 Core), Itu (’74 Hrib), Saghiri (’45 Jatoba) –  Gheorghiță (’80 Fărcaș), Harrison (’57 Buș), R. Ion (’65 Allanzinho). Căpățână a rămas cu amicalul de vineri, iar Ilieș și Vl. Ilie, juniori U16, au mers în cantonament doar pentru că Roman și Bordeianu au devenit indisponibili din cauza accidentărilor suferite ce-i fac incerți pentru prima dispută oficială din 2024.

Poli a punctat în ultima treime a primei reprize cu gruparea olteană, primele două goluri plecând de la Marchioni. La primul, fundașul stânga Ispas a apărut la timp pentru a primi pasa lui R. Ion și a trimis, precis, în fața porții, de unde Gheorghiță a reluat, nu convingător, dar mingea respinsă de portarul Gurău a ajuns totuși în plasă. La al doilea, R. Ion a dovedit „conștiință”, de care Grozavu s-a cam îndoit la începutul meciului, i-a pasat elegant lui Harrison la centrul terenului și a sprintat spre poarta adversă. Atacantul englez l-a așteptat și i-a pasat în lateral, iar R. Ion a finalizat cu un șut în diagonală și apoi a făcut schimb de benzi cu Gheorghiță. În minutul 44, o degajare a lui Lung jr. a fost tratată perfect de Gheorghiță în margine, acesta l-a deschis perfect pe Itu, care a pătruns în careu, l-a driblat pe Gurău, a înscris în poarta goală și a transmis un puternic mesaj că nu vrea să plece de la Poli.

FC „U” a redus din diferență înainte ca Lung jr. să fie înlocuit cu Ailenei, iar după minutul 65 au început să apară modificările importante în echipa ieșeană. Poli a urcat scorul la 4-1 în urma unui autogol, iar Ibrahim a reușit „dubla”, bună doar pentru stabilirea scorului final.

Poli Iași rămâne la București până joi, când va pleca spre Sf. Gheorghe, singurul avantaj major față de Iași fiind că se poate pregăti pe terenuri cu iarbă.

Sursa foto: Poli Iași / Facebook.

Citiți și: Prețurile pentru noua generație Dacia Duster pornesc de la 18.800 de euro și ajung la 26.650!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *