Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din lași (USV) va organiza, începând de joi și până duminică, sub egida Federației Ecvestre Române, o sesiune de cursuri pentru antrenori sau monitori ce se adresează profesorilor, antrenorilor și instructorilor deja abilitați pentru licențiere, respectiv candidaților la alte tipuri de cursuri (CNFPA, ONG-uri, facultăți partenere).

„În vederea desfășurării în condiții de siguranță și profesionalism a activităților specifice din cadrul Bazei hipice a USV este nevoie de personal bine instruit, calificat și autorizat în acest sens. Pentru asigurarea acestui deziderat, organizarea cursurilor poate fi considerată oportună și benefică deoarece urmărește instruirea, calificarea sau autorizarea, după caz, a personalului care deservește Baza hipică, în vederea desfășurării activităților hipice cu caracter didactic, sportiv sau de agrement. De asemenea, se mai are în vedere instruirea, calificarea sau autorizarea cadrelor didactice de la disciplinele Echitație și Tehnologia creșterii cabalinelor, la care sunt alocate activități cu studenții în cadrul Bazei hipice”, a declarat prof. univ. dr. Marius Doliș, de la Facultatea de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare.

Cursul care se adresează profesorilor, antrenorilor și instructorilor deja abilitați pentru licențiere, respectiv candidaților la alte tipuri de cursuri (CNFPA, ONG-uri, facultăți partenere) va începe joi, 22 februarie 2024. Pe întreaga perioadă, până pe 25 februarie, atât lecțiile teoretice, cât și cele practice se vor desfășura în spațiile didactice ale USV și la Baza hipică.

Mai trebuie subliniat faptul că prin organizarea cursurilor de acest fel la USV se urmărește crearea și întărirea legăturii cu Federația Ecvestră Română în vederea promovării Asociației Club Sportiv USV lași și practicării sporturilor ecvestre în cadrul acesteia.

Departamentul de Promovare – Comunicare USV Iași.

Sursa foto: USV Iași / Facebook.

Citiți și Test Renault Austral Full-Hybrid: Terapie E-Tech!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *