Trista veste a căzut sâmbătă peste lumea sportului ieșean și peste boxul românesc! Să tot fie un an de când parcă tot la un sfârșit de săptămână cineva îmi spunea că a murit Sorin Timofte! Atunci a fost doar un zvon… Cât mi-aș fi dorit ca și acum să fie tot o închipuire, dar fostul genial pugilist chiar nu mai e de sâmbătă printre noi. Fire poetică, a suferit enorm în ultimii ani că nu făcea parte din lumea activă a boxului, deși era antrenor. Chiar Marius Cioclu mi-a spus acum ceva timp că Sorin Timofte i-a fost primul său antrenor! Sorin însă nu era genul de om care să se bage în față pe orice cale. S-a retras, a ars ca o torță și a plecat dintre noi resemnat, dar demn!

O excelentă carte de vizită pentru Sorin Timofte a venit din partea lui Nicușor Vasiliu, fiul regretatului antrenor emerit Constantin Vasiliu.

„Un nume mare pentru boxul ieșean, Sorin Timofte s-a născut la 7 august 1969, în Iași. A început boxul sub bagheta antrenorului emerit Constantin Vasiliu. Campion balcanic și campion național, participant la Campionate Europene, a practic boxul la Voința Iași și CSM Iași, apoi la Dinamo București. A fost membru al lotului național al României, câștigând câteva turnee internaționale unde a obținut și cupa de cel mai tehnic boxer. Totodată, Sorin a avut meciuri redutabile cu campionul mondial și olimpic, cubanezul Edith Suarez, unde a pierdut la puncte cu 3-2! A disputat 130 de meciuri ca boxer amator, din care a câștigat 110! A câștigat nenumărate turnee și de kick-boxing, de tai kwon do, de box thailandez. A slujit statul român cu onoare și demnitate în cadrul Jandarmeriei, de unde acum câțiva ani a ieșit la pensie”.

Istoricul Octavian Țicu, cel care a participat pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice antrenându-se la CSM Iași cu maestrul Constantin Vasiliu, a trimis un mesaj de peste Prut.

„Un mare campion al Iașului și al României, Sorin ne-a inspirat pe toți cei mai mici ca el, fiind pe rând campion național la juniori, seniori, apoi la box profesionist, printre primii ieşeni campion balcanic, un talent incredibil, afirmat printr-o dedicație totală sportului cu mănuşi, de la care am «furat» în sală ani la rând meseria de boxer”.

Așa ne vom aminti de Sorin Timofte, cel care este depus la Cimitirul „Sf. Treime”, înmormântarea urmând să aibă loc marți, la ora 11:30.

Citiți și: Dacia continuă să crească și țintește tot mai sus: vrea să-i seducă pe afaceriștii germani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *